Kožul: »Tokio je bila lepa izkušnja, upam, da ne zadnja takšna!«

Z današnjo tekmo med Borussio Düsseldorf, ki brani naslov in Mühlhausnom, se bo začela letošnja nemška Bundesliga, ob ligi prvakov najbolj kakovostno evropsko klubsko tekmovanje. Dan pozneje pa bodo misli ljubiteljev slovenskega namiznega tenisa usmerjene v Karlsruhe, kjer že drugo sezono za tamkajšnji Grünwettersbach igra slovenski olimpijec Deni Kožul. Lanskoletni polfinalist nemškega državnega prvenstva bo igral proti ekipi Bad Homburg.

V lanski sezoni je Grünwettersbach presenetil z uvrstitvijo v končnico nemškega državnega prvenstva, v njej pa je bil nemočen proti Borussi Düsseldorf. To je bila tudi prva sezona, ko je zanj igral Deni Kožul. Že dejstvo, da bo njegove barve branil tudi v letošnji sezoni, pa samo pomeni, da so bili v klubu več kot zadovoljni z igrami, ki jih je prikazal štiriindvajsetletni slovenski reprezentant.

»V novo sezono bomo vstopili v nekoliko spremenjeni zasedbi, saj nas je zapustil Dang Qui, prišel pa je Ricardo Walther. Tudi pred letošnjo sezono si ne postavljamo kakšnih visokih ciljev, šli bomo iz tekme v tekmo, potem pa bomo videli, kako se bo vse skupaj odvijalo. Uvrstitev v končnico bi bil vsekakor lep uspeh,« je v napovedih pred začetkom prvenstva previden Kožul, ki je imel pred slabimi tremi tedni na ekipni tekmi proti Južni Koreji svoj olimpijski krst.

Uresničile so se nejgove sanje

»Od malih nog sem sanjal o tem, da bom nekoč igral na olimpijskih igrah. Zdaj, ko sem to doživel, lahko rečem, da je to resnično nekaj posebnega. Vse je bilo organizirano na vrhunski ravni, že sama dvorana z restavracijo in fitnesom je bila nekaj posebnega. Tudi ljudje, ki so bili zadolženi za nas, so vse izpeljali brez najmanjše napake. Skratka, resnično lepa izkušnja in upam, da ne bo zadnja takšna,« o dogajanju v Tokiu pravi odlični Logatčan.

Rezultatsko res da ni bil tako uspešen, a je tako v igri dvojic, ko sta z Bojanom Tokićem morala priznati premoč Sangsu Leeju in Youngsik Jeoungu, kot v posamičnem obračunu proti najboljšemu Južnokorejcu Woojin Jangu, prikazal zelo dobro igro.

»Ni bilo ravno preprosto štirinajst dni samo trenirati in čakati na svoj prvi nastop. Vse skupaj se je že malo vleklo, ampak nimamo kaj, pravico nastopa na posamičnem turnirju sta imela le dva igralca in tu sta bila Darko Jorgić in Bojan Tokić v prednosti pred mano. Z Bojanom proti Leeju in Jeoungu dejansko nisva imela pravih možnosti za uspeh. Zame je bila to sploh prav tekma na olimpijskem turnirju, zato sem bil še malo trd, pa tudi premalo sva skupaj trenirala, da bi ju lahko presenetila. Tudi če na evropskem prvenstvu ne bi zbolel in potem zato v Varšavi nisva mogla igrati dvojic, bi jima težko še bolj otežila delo, čeprav imam občutek, da niti nisva igrala tako slabo. V posamičnem dvoboju proti Jangu sem imel na sprejemu servisa, kjer je bil nasprotnik že na posamičnem turnirju zelo samozavesten. To se je potem predvsem poznalo v končnicah prvih dveh nizov. Vendar sem na splošno lahko zadovoljen s svojo igro,« se je Kožul dotaknil svojih nastopov v Tokiu.

Kmalu znova v slovenskem dresu

Že čez dober mesec dni pa slovensko reprezentanco čaka nova težka preizkušnja. Tokrat prvič po dolgih letih brez svojega kapetana, Bojana Tokića.

»Zdaj, ko Bojana ne bo več z nami, bo večje breme padlo na Darka in name. Darko je že zdaj vrhunski igralec in nanj vedno lahko računamo, sam pa se bom vsekakor potrudil, da čim bolje zamenjam Bojana in verjamem, da bo tudi Peter Hribar ali kdo drug prav tako dal vse od sebe, da bomo še naprej dosegali odmevne rezultate,« se novih izzivov veseli še vedno aktualni slovenski državni prvak, ki ga pred odhodom v Romunijo čaka še turnir v Katarju, po evropskem prvenstvu pa seveda še svetovno prvenstvo v ZDA.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh