Kožul in Tofant do osmine finala SI

Na sredozemskih igrah v Oranu sta se iz kvalifikacijskih skupin do glavnega žreba prebila Deni Kožul in Ana Tofant, vendar sta oba že v osmini finala naletela na pretrd oreh. V kvalifikacijah sta obstala Peter Hribar in Ana Tofant, ki sta tekmovanje nadaljevala v tolažilni skupini.

Slovenska moška reprezentanca je na sredozemskih igrah v Oranu ubranila zlato kolajno iz Tarragone izpred štirih let, že pred posamičnimi boji pa je bilo jasno, da je ne bo Darko Jorgić. »Vesel sem novega uspeha reprezentance, odločili pa smo se, da ne bom branil ‘posamičnega’ zlata izpred štirih let. Pred mano je kar naporen ritem tekmovanja. Julija me čakata dva naporna turnirja v Budimpešti, kjer želim biti v čim boljši formi,« je svoj izostanek na posamičnem turnirju pojasnil trenutno osmi igralec svetovne lestvice.

Tako sta v moški konkurenci slovenske barve zastopala Deni Kožul in Peter Hribar. S tremi zmagami se je Kožul zanesljivo uvrstil na glavni turnir. V skupini 8 je premagal Mairosu Yiangou iz Cipra s 4:1 (6, 4, -9, 8, 4), nato še Italijana Mihaia Bobocia s 4:3 (8, -9, 5, -3, -7, 9, 10), brez boja pa je dobil še dvoboj z Grkom Konstantinosom Konstantinopoulosom. Njegova pot se je končala v osmini finala, kjer je naletel ne neugodnega Alžirca Mehdija Boulousse, ki je zmagal s 4:1 (8, 8, 3, -12, 7), Alžirec pa je Kožula premagal tudi v četrtfinalu ekipne tekme.

Praznih rok, vsaj kar se uvrstitve na glavni turnir, je v skupini 4 ostal Peter Hribar, ki je v prvi tekmi izgubil proti Špancu Alvaru Roblesu z 1:4 (8, -2, -2, -9, -2), nato pa še proti Boulloussi z 0:4 (-5, -4, -8, 7). V zadnji tekmi skupini je bil s 4:0 (7, 7, 1, 9) boljši od Libijca Habeba Alajaebija. V tolažilni skupini je Hribar, ki je aktualni slovenski državni prvak, v prvem krogu brez boja premagal še enega Libijca, Hussina Elramallija, v polfinalu pa je moral priznati premoč Alžirca Samija Kheroufa z 2:3 (10, -7, -9, 8, -7).

Dobre igre je v kvalifikacijski skupini 2 prikazala tudi Ana Tofant, ki je proti egipčanski čudežni deklici, 14-letni Hani Hoda resda izgubila z 0:4 (-7, -7, -7, -15), zato pa je premagala Tunizijko Maram Zoghlami s 4:0 (7, 8, 4, 4) in se uvrstila v osmino finala. Žal se je tam tudi njena pot končala, saj jo je s s 4:0 (7, 6, 2, 4) premagala Francozinja Prithika Pavade s 4:0 (7, 6, 2, 4).

Brez zmage je v skupini 5 ostala Katarina Stražar. V prvi tekmi je izgubila proti Italijanki Giorgio Piccolin z 2:4 (-9, 4, -6, 6, 8, 9), v drugi pa s Francozinjo Camille Lutz z 1:4 (-5, -7, 8, -5, -10). Aktualna slovenska državna prvakinja je imela več uspeha v tolažilni skupini, v kateri je bila v prvem krogu brez boja dobila dvoboj z Egipčanko Dino Meshref, v polfinalu je s 3:0 (3, 1, 3) premagala domačinko Katio Kessaci, v finalu pa e bila boljša od nje Italijanka Nicola Arlia s 3:0 (8, 8, 9).

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh