Kožul blizu osmine finala v Düsseldorfu

Na drugem turnirju WTT Feeder v Düsseldorfu je bil Deni Kožul na dobri poti, da bi se uvrstil v osmino finala, vendar je v drugem krogu po vodstvu z 2:0 v nizih moral priznati premoč Angleža Paula Drinkhalla. V kvalifikacijah sta obstala Ana Tofant in Peter Hribar.

Kožul, ki se je pred tednom dni na prvem turnirju WTT Feeder prebil do četrtfinala, kjer je izgubil proti poznejšemu zmagovalcu turnirja Nemcu Cedricu Meissnerju, je na drugem, v prvem krogu v napetem dvoboju s 3:2 (9, 9, -11, -4, 8) premagal 20-letnega Kitajca Kitajec Guodong Liang (137.). Le nekaj ur pozneje se je 25-letni Logatčan, ki je zdaj 145. na svetovni lestvici, pomeril z osem let starejšim Angležem Paulom Drinkhallom (80.). Podobno kot proti Liangu je bil Kožul v končnicah prvih dveh nizov bolj zbran, obakrat je izkoristil že prvo zaključno žogico, je v nadaljevanju nekoliko popustil, kar je njegov nasprotnik izkoristil in izenačil na 2:2 v nizih. Peti niz je bil izenačen do sedme točke, končnica pa je pripadla bolj izkušenemu Angležu.

»Oba dvoboja sem odigral na visoki ravni, tudi z igro sem v glavnem zadovoljen. Proti Liangu so na koncu odločale malenkosti, ko sem v ključnih trenutkih igral tudi taktično dobro. Zadovoljen sem tudi z igro v prvih dveh nizih proti Drinkhallu, v četrtem in petem nizu pa sem skušal preveč na hitro zaključiti svoje napade, zato sem naredil veliko napak na polvisokih in visokih žogicah, kar je odločilo dvoboj. Težek poraz, kajti večji del tekme sem bil boljši, ampak na koncu se ni izšlo. Dobro je to, da je moja igra vse boljša, le na malenkostih bom moral še več delati, prav tako bom moral biti bolj miren v sami igri, ko je nasprotnik v pasivnem igranju in izbiram pravi trenutek, kako zaključiti napad, ne pa, da to skušam narediti že po prvi ali drugi žogici,« je po napornem dnevu, ki se na koncu ni izšlo po njegovih željah dejal Kožul.

V kvalifikacijah je bila bližje uvrstitvi na glavni turnir Ana Tofant, 196. igralka svetovne lestvice, ki je bila s 3:1 (8, 8, -6, 8) boljša od Nathaly Paredes (296.) iz Ekvadorja. Na prvem turnirju v Düsseldorfu pred tednom dni ji je pot med najboljše zaprla Tajvanka Yu-Lie, tokrat pa je bila zanjo usodna Kitajka Yuxuan Quin (134.), ki je zmagala s 3:0 (2, 2, 7). Hribar (326.) je po zmagi v prvem krogu nad Indijcem Amalrajem Anthonyjem (284.) s 3:0 (4, 9, 7), v drugem krogu naletel na Samuel Kulczycki, ki je zmagal s 3:0 (5, 11, 3), vendar se tudi Poljak ni prebil do glavnega turnirja. V odločilni tekmi je bil boljši od njega Korejec Gangyeon Park.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh