Konec za Stražarjevo, Tokić z Nuytinckom v četrtfinale

Katarina Stražar je v prvem krogu glavnega žreba WTT Star Contender v Dohi izgubila proti Avstrijki Karoline Mischek z 0:3 (-7, -9, -9). V drugem krogu glavnega turnirja bo tako igral le Darko Jorgić, ki je bil v prvem krogu prost, v četrtek pa ga ob 11.30 uri po srednjeevropskem času čaka dvoboj s Francozom Canom Akkuzom. V igri dvojic se je Bojan Tokić, ki na posamičnem turnirju ne igra, z Belgijcem Cedricom Nuytinckom uvrstil v četrtfinale.

Dvajsetletna Stražarjeva, ki si je nastop v glavnem turnirju zagotovila po zmagah nad domačinko Maryam Ali in reprezentančno soigralko Ano Tofant, je bila v prvem nizu proti tri leta starejši Poljakinji brez pravih možnosti za zmago. V drugem in tretjem nizu je svojo igro izboljšala, žal pa to ni bilo dovolj, da bi v končnicah nizov prišla vsaj do častnega niza. Mischekova, sicer 149. igralka svetovne lestvice, Stražarjeva je na 303. mestu, bo v drugem krogu igrala z Japonko Hino Hayato.

Na svoj prvi nastop v Dohi pa še vedno čaka Darko Jorgić, ki je bil v glavni žreb uvrščen neposredno, v prvem krogu pa je bil prost. Njegov nasprotnik bo Can Akkuzo, trenutno 81. igralec svetovne lestvice, ki je bil v preteklosti že zelo neugoden nasprotnik za Hrastničana. Zmagovalec tega dvoboja bo v osmini finala igral proti boljšemu iz obračuna med Nemcem Ricardom Waltherjem in Američanom Kanakom Jhajem.

Dolgoletni slovenski reprezentant, Bojan Tokić, ki se je po olimpijskih igrah vsaj začasno poslovil od slovenske reprezentance, ker je prevzel vodenje belgijske izbrane vrste, v Dohi igra v igri dvojici. In to zelo uspešno, saj sta se z Nuytinckom preko kvalifikacij uvrstila v glavni žreb, kjer sta v osmini finala s 3:1 (7, -8, 6,7) Sangsu Leeja in Jonghoona Lima iz Južne Koreje. V četrtfinalu se bosta pomerila z Japoncema Kazuhirom Yoshimurom in Yutom Kizukurijem.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh