Konec slovenskih nastopov v Zagrebu

Na turnirju serije WTT Contender so se slovenski nastopi končali že po prvem krogu glavnega turnirja. Najprej sta praznih rok proti domačinkama Mateji Jeger in Hani Arapović ostali Katarina Stražar in Ana Tofant, ki sta izgubili z 0:3 (-1, -9, -7), v večernem delu programa pa je Darko Jorgić izgubil proti Indijcu Sathiyanu Gnanasekaranu z 1:3 (6, -10, -9, -10).

Pred slabimi tremi meseci sta Katarina Stražar in Ana Tofant v igri dvojic navdušili na turnirju v Dohi, ko sta se uvrstili v polfinale, v Zagrebu pa se je njuna pot končala že v prvem krogu. V prvem in tretjem nizu sta bili Jegerjeva in Arapovićeva veliko bolj razpoloženi za igro, bolj izenačen je pa je bil le drugi niz, v katerem sta bili Hrvatici v končnici bolj zbrani.

Šesti igralec svetovne lestvice ITTF, Darko Jorgić, je pred dnevi v finalu končnice nemškega državnega prvenstva premagal Tima Bolla, zato so bila njegova pričakovanja pred turnirjem v Zagrebu visoka. Prvi niz je Hrastničan zanesljivo dobil, v drugem je vodil z 9:6, toda v nadaljevanju je bil, predvsem v končnicah nizov, boljši Indijec, sicer 34. igralec svetovne lestvice.

»Danes se mi žal ni izšlo. Dvoboj sem odprl dobro, nato v drugem nizu vodil z 9:6, vendar mi je padla zbranost in preprosto nisem našel pravih rešitev. Verjetno je za mano prišla tudi utrujenost z zadnjih turnirjev in tekem v nemški ligi, tako da glava preprosto rečeno, ne bila prava. Takšni porazi se dogajajo, ampak iz njih se je potrebno česa naučiti, predvsem pa pobrati,« je svoj nastop komentiral Jorgić.

V Zagrebu so se v kvalifikacijah od nadaljnjega tekmovanja poslovili Deni Kožul, Peter Horvat, Tilen Cvetko, Katarina Stražar, Ana Tofant in Sara Tokić. Naslednji turnir serije WTT Contender bo na Otočcu, od 20. junija do 26. junija, kjer pa ne bo igrala najmočnejša slovenska zasedba, ki jo čaka nastop na sredozemskih igrah. Slovenske barve bodo na Otočcu branili Tilen Cvetko, Aljaž Godec, Miha Podobnik, Brin Vovk Petrovski, Lara Opeka, Polona Horvat, Nuša Kadiš in Blažka Harkai.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh