Konec slovenskih nastopov v Tivoliju

Čeprav se je drugi dan glavnega turnirja na WTT Star Contender v ljubljanski dvorani Tivoli za slovenski namizni tenis začel obetavno, saj sta v četrtfinalu moških dvojic Darko Jorgić in Hrvat Tomislav Pucar premagala Cho Daeseonga in Jang Woojina iz Južne Koreje, nadaljevanje ni bilo več tako uspešno. Najprej sta se od nadaljnjega tekmovanja v četrtfinalu ženskih dvojic poslovili Ana Tofant in Sara Tokić, sledil je poraz Jorgića v drugem krogu posamičnega turnirja, boljši od njega je bil Kazahstanec Kiril Gerasimenko, za konec pa je s Pucarjem praznih rok ostal tudi v polfinalu proti Švedoma Antonu Kallbergu in Kristianu Karlssonu.

Dan se je za Hrastničana začel zelo spodbudno, saj se je skupaj s Hrvatom Tomislavom Pucarjem s katerim bo združil moči tudi na jesenskem evropskem prvenstvu v Linzu v Avstriji, prebil v polfinale v igri dvojic. Podobno kot v prvem krogu glavnega turnirja sta zelo zavzeto odigrala tudi s Korejcema Chojem in Jangom. Po njunem vodstvu z 2:0 v nizih je celo kazalo, da bo to enostranski dvoboj, ki pa je v nadaljevanju imel veliko odprtih možnosti. Jorgić in Pucar, ki se bosta skupaj pripravljala tudi na olimpijski turnir v Parizu pa sta peti niz odločila v svojo korist z 11:8. Končni izid je bil 3:2 (8, 7, -7, -5, 8) za slovensko-hrvaško navezo.

Le dobro uro po zaključku igre dvojic sta oba stopila v areno tudi med posamezniki v boju za preboj v osmino-finala. Tomislav Pucar velikih možnosti z najboljšim Nemcem na svetovni lestvici Patrickom Franzisko ni imel. Žal pa je že v prvem posamičnem dvoboju na tem turnirju klonil tudi odslej »turistični vodnik« po Ljubljani Darko Jorgić. S Kazahstancem Kirilom Gerasimenkom, ki je pri nas že igral finale svetovne serije na prvem turnirju pred leti v Laškem, je klonil z 2:3 (-9, 3, -9, 6, -17) v nizih. Igralec iz srednje Azije je kar 30 mest niže na svetovni lestvici, očitno pa je bil tokrat bolj zbran v odločilnih trenutkih izenačenega dvoboja.

Gerasimenko je že v uvodnem nizu nakazal, da nikakor ne bo lahek plen za prvega slovenskega igralca. Na koncu se je vse zaključilo v petem nizu, ki se je končal z 19:17. Oba sta imela svoje možnosti, da dvoboj končata že prej, na koncu se je veselil Kazahstanec, ki ga zdaj čaka boj z bronastim z zadnjih olimpijskih iger v Tokiu, Nemcem Dimitrijem Ovtcharovom.

»Jezen sem, žalosten sem in predvsem precej izpraznjen. Za uvod moram čestitati Kirilu, ki je odigral enega najboljših dvobojev, ki sva jih odigrala doslej. Vedel sem, kaj me čaka, ampak da pa bo vrnil toliko žog, toliko natančnih žog na mojo stran mize pa nisem razmišljal. Gre za zahtevnega nasprotnika, s katerim se odlično poznava. Do zdaj sem bil v dvobojih z njim precej uspešnejši, očitno pa je moral priti tudi tak dan. Veliko stvari sem poskušal rešiti. Tudi on je imel zelo raznovrstno igro. Želel si je čim več izmenjav, bil je zelo natančen. Res sem si želel te zmage, ampak zdaj je tako kot je in ničesar se ne da spremeniti,« je dejal Darko Jorgić, ko se je dobro zavedal, da ga v petkovem večeru čaka še polfinale med dvojicami.

Nasproti pa sta bila Šveda Anton Kallberg in Kristian Karlsson, ki se že ponaša tudi z naslovom svetovnega prvaka in to prav med moškimi dvojicami. Znova je lep čas delovalo, da sta Šveda na zanesljivi poti v finale. Tudi ta dvoboj pa je odločil peti niz. In tudi tokrat v podaljšku, saj sta ga severnjaka dobila z 12:10. Končni izid je bil 3:2 (7, 1, -6, -10, 10).

»Nimava si česa očitati. Onadva imata ogromno skupnega igranja za sabo, midva se po dolgem času znova vračava k skupni zgodbi. Kot sem rekel že včeraj, najin dogovor je, da skupaj odigrava letošnji EP in tega se za zdaj drživa. Če je kakšna svetla točka letošnjega turnirja v Ljubljani potem so to prav ti trije dvoboji, ki sem igral med dvojicami,« je sklenil Darko Jorgić in odhitel na zaslužen dopust.

V senci vseh treh nastopov v petek sta se v četrtfinalu ženskih dvojic predstavili tudi Ana Tofant in Sara Tokić. Zelo dostojno sta se poslovili od turnirja, saj sta proti Jeon Jihee in Joo Cheonhui ujeli en niz in izgubili z 1:3 (8, -6, -6, -7). Igralki iz Južne Koreje sta bili uspešni tudi v polfinalu, kjer sta s 3:1 premagali Tajki Orawan Paranang in Suthasini Sawettabut.Ana Tofant je s tem končala sezono, zdaj prva slovenska igralka Sara Tokić pa se bo osredotočila na mladinsko evropsko prvenstvu v juliju.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh