Konec slovenskih nastopov na EP v Glivicah

Predzadnji tekmovalni dan na evropskem prvenstvu za mlajše kategorije, ki poteka v Glivicah, sta v tretjem krogu izgubila še Sara Tokić pri mladinkah in kadet Luka Jokić. S tem je tudi konec slovenskih nastopov na Poljskem. Najboljša uvrstitev je bila 13. mesto mladincev, ki bodo prihodnje leto igrali v prvi diviziji evropskega mladinskega namiznega tenisa.

Za aktualno slovensko mladinsko državno prvakinjo, Tokićevo, je bila premočna Anna Hursey, drugopostavljena nosilka evropskega prvenstva. Nečakinja, dolga leta najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca, Bojana Tokića, je bila najbližje uspehu v prvem nizu, vendar je bila v napeti končnici na koncu bolj zbrana Valižanka, ki je v nadaljevanju dvoboja prevladovala za mizo.

Brez pravih možnosti za zmago proti Sandru Cavailleju je bil tudi najboljši slovenski kadet, Jokić, ki je proti Francozu izgubil z 0:4 (-7, -8., -4, -7). Da je Cavaille v dobri formi, je potrdil tudi z zmago v osmini finala proti Italijanu Danilu Fassu.

Ob Tokićevi, ki je bila v glavni žreb uvrščena neposredno in Jokiću, so se vanj uvrstili še mladinka Enya Moltara (izpadla v drugem krogu), mladinci Miha Podobnik (izpadel v drugem krogu), Brin Vovk Petrovski, Domen Hohnjec (oba izpadla v prvem krogu), kadetinje Ana Leskošek (izpadla v drugem krogu), Vita Kocjančič (izpadla v prvem krogu) ter kadet Aleks Koren (izpadel v prvem krogu). V kvalifikacijah so obstali mladinki Polona Horvat in Ema Crnkovič, mladinec Nino Šegula in kadet Bor Brodnjak, medtem ko je Lana Slatinšek zaradi zdravstvenih težav morala končati s svojimi nastopi na EP.

Tako v dvojicah Slatinškova ni igrala z Ano Leskošek, v mešanih dvojicah pa z Luko Jokićem. Do drugega kroga so se od slovenskih dvojic prebili Jokić in Brodnjak ter Vovk Petrovski in Podobnik. V ekipni konkurenci so se izkazali mladinci, ki so tekmovanje začeli v drugi diviziji, končali pa v prvi in na trinajstem mestu. Kadeti so delili 19. mesto, mladinke na 25. mestu in kadetinje na 27. mestu.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh