Konec slovenskih nastopov na EP v Beogradu

V Beogradu se nadaljuje evropsko prvenstvo v mladinski in kadetski konkurenci, vendar bodo zaključni boji potekali brez slovenskih predstavnikov.

V posamični konkurenci je med mladinci Aljaž Godec v drugem krogu izgubil proti Hrvatu Borni Petku z 1:4 (-9, 9, -6, -6, -10), praznih rok proti hrvaški igralki, Hani Arapović, pa je ostala tudi Enya Moltara, ki je izgubila z 0:4 (-7, -5, -6, -6).

Nekaj več uspeha je Moltara v dvojicah, kjer se je s Švicarko Cynthio Lilly po zmagi nad ciprsko-grško dvojico Foteini Meletie in Chrysi Fotiadou s 3:1 (11, -2, 4, 8) uvrstila v osmino finala. V njej sta bili boljši od njiju Portugalka Matilde Pinto in Francozinja Lucie Mobarek, ki sta zmagali s 3:1 (7, 8, -5, 8).

Dvakrat je bila blizu uvrstitve v osmino finala tudi Sara Tokić, ki je z Madžarsko Dorottyo Tolgyes v drugem krogu izgubila proti Nemkama Mii Griesel in Lee Lachenmayer z 2:3 (6, -7, 6, -1, -8), v mešanih dvojicah pa je z Belgijcem Tomom Clossetom izgubila proti Romunu Iulianu Chiriti in Nemki Annett Kaufmann z 2:3 (7, -7, 9, -7, -2).

Drugi krog je bil usoden tudi za kadeta Luko Jokića, ki je izgubil proti Damanu Floru z 2:4 (3, -3, -9, 7, -8, -7). Prav tako je v drugem krogu tekmovanje končal Janez Jedlovčnik v igri dvojice, kjer sta ju s Hrvatom Andrejem Mrkićem premagala Čeha Jindrich Moravek in Norvežan Khai Noah Lam s 3:0 (5, 4, 1). Veliko bližje uvrstitvi v tretji krog je bila Lana Slatinšek, ki je v paru z Belgijko Lilly Laffineur izgubili proti Madžarkama Sophie Barcsai in Nori Dohoczki z 2:3 (-2, -7, 7, 13, -1), medtem ko sta Ema Crnkovič in Vita Kocjančič proti Romunki Bianci Mei Rosu in Poljakinji Natalii Bogdanowicz, prav tako v drugem krogu, izgubili z 0:3 (-1, -2, -4).

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh