Končnice nizov, usodne za Kožula

V drugem krogu glavnega turnirja WTT Feeder v Varaždinu se je od tekmovanja poslovil še zadnji slovenski predstavnik, Deni Kožul. Boljši od njega je bil Japonec Yuta Tanaka, ki je zmagal s 3:1 (2, -9, 10, 10).

V prvem krogu je aktualni slovenski državni prvak na kolena spravil 57. igralca sveta, Kubanca Andyja Pereiro, ki mu ni prepustil niti niza. Njegov nasprotnik v drugem krogu je bil 23-letni Yuta Tanaka, ki je v prvem krogu, prav tako s 3:0 premagal Romuna Miahia Bobocica.

Tekmo je bolje začel Japonec, ki je v uvodnem nizu tri leta starejšemu Logatčanu prepustil le dve točki. Slab začetek ni zaustavil Kožula, ki je v drugem nizu do odločilne prednosti prišel po izenačenju na peti točki, ko je nasprotniku pobegnil na 8:5, priigral pa si je tudi štiri zaključne žogice za izenačenje v nizih. Tri je Tanaka ubranil, ne pa tudi četrte.

V izenačenem tretjem nizu je prvi do dveh točk prednosti prišel Kožul, ki je povedel s 4:2, vendar je Japonec že na četrti točk izid izenačil, nato pa sta se nasprotnika do osme točke menjavala v vodstvu. Ko je Kožul kot prvi prišel do dveh zaporednih točk, se mu je že nasmihalo vodstvo z 2:1 v nizih, toda trenutek nezbranosti je bilo dovolj, da je bil Tanaka tisti, ki je povedel z 2:1. V tretjem nizu je bil večinoma v vodstvu japonski igralec, ki je prišel do treh zaključnih žogic za končno zmago. Vse tri je Kožul ubranil, vendar se je s četrto zaključno žogico zmagovalec lanskoletnega Feeder turnirja v Düsseldorfu uvrstil v osmino finala.

Včeraj je v prvem krogu glavnega turnirja izpadla tudi Sara Tokić, ki jo je premagala Japonska Asuka Sasao, prav tako pa sta Tokićeva in Ana Tofant v prvem krogu glavnega turnirja izpadli proti francoski dvojici Stephanie Loeuillete in Oceane Guisnel.

V drugem krogu kvalifikacij sta tekmovanje končala Peter Hribar in Aljaž Godec, v prvem pa Brin Vovk Petrovski, v ženski konkurenci je nastop na glavnem turnirju Ani Tofant preprečila Japonka Sakura Yokoi, v prvem krogu pa sta izpadli Katarina Stražar in Lara Opeka. Prav tako je v prvem krogu kvalifikacij izpadla moška dvojica Hribar in Kožul ter mešana dvojica Stražar in Godec.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh