Klubski obračun tokrat evropskemu podprvaku

Tudi v drugem krogu turnir WTT Champions, ki se igra v Macau, je Darko Jorgić potreboval pet nizov, da je strl odpor svojega tekmeca. S 3:2 (3, -9, -4, 3, 8) je bil boljši od svojega klubskega soigralca v Saarbrücknu, Patricka Franzisko.

Pred tremi meseci na turnirju v Budimpešti je četrtfinalni obračun dobil Franziska, ki je bil tudi že v preteklosti neugoden nasprotnik za trenutno osmega igralca svetovne lestvice. Toda prvi niz je minil v popolni prevladi Jorgića, ki mu po tesnem porazu v drugem nizu v tretjem nizu ni prav nič uspevalo. Vendar se je Hrastničan zbral, v četrtem nizu nasprotniku prepustil le tri točke, ves čas pa je bil v minimalni prednosti tudi v petem, odločilnem nizu. V končnici ni popustil, nasprotno, izkoristil je že svojo prvo zaključno žogico in izpolnil svoj osnovni cilj, uvrstitev v četrtfinale.

»Patrick je padel drugič, prvič v Švici na TOP16 v polfinalu, danes še drugič. Ampak ni pomembno kdaj, pomembna je zmaga. Od začetka dvoboja sem vedel, da bom moral biti agresiven, da ne bom smel delati lahkih napak, saj se res dobro poznava in med nama ni skrivnosti. Pri obeh so bili med igro vzponi in padci, v petem nizu pa se je vedelo, da bodo odločale nianse. Zadnje tri točke od 8:8 naprej sem res odigral prepričljivo, taktično dobro in res sem vesel, da sem se na tako močnem turnirju uvrstil v četrtfinale,« je dvoboj s Franzisko komentiral Jorgić.

Kdo bo njegov nasprotnik, bo znano po dvoboju med Kitajcem Fan Zhendongom in Američanom Kanakom Jhajom. Favorit je seveda Fan, ki je tudi prvi nosilec turnirja in prvi igralec svetovne lestvice ITTF.

»Skoraj 99-odstotno sem prepričan, da bo to Fan Zhendong. Vedno je privilegij igrati proti številki ena sveta, še zlasti na njegovih tleh. Mislim, da bom dal od sebe svoj maksimum, poskušal bom igrati čim bolj taktično, boril se bom od prve do zadnje točke in kar bo ta dvoboj prinesel, bo pač prinesel. Lahko rečem le, da se ne bom predal, iskreno pa upam, da bo forma prava, kot je bila včeraj in danes v najbolj pomembnih trenutkih,« pa je osmi igralec sveta dejal o jutrišnjem četrtfinalnem obračunu.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh