Kitajski finale v Dohi Wang Chuqinu

V finalu turnirja WTT Finals v Dohi je v kitajskem obračunu Wang Chuqin s 4:0 (8, 9, 12, 7) premagal prvega igralca sveta, Fan Zhedonga, ki je v prvem krogu s 3:2 (-7, 7, 7, -17, 8) premagal Darka Jorgića.

Aktualni svetovni prvak, Fan Zhedong, je po težko priborjeni zmagi nad Jorgićem v četrtfinalu s 3:0 (6, 9, 4) premagal Nigerijca Quadrija Aruna, v polfinalu pa s 4:0 (6, 6, 7, 9) še rojaka Lin Gaoyuana. Še bolj prepričljiv je bil na poti do finala Wang Chuqin, ki je nekaj več težav imel le v prvem krogu, ko je bil s 3:1 (6, -9, 6, 8) boljši od Francoza Felixa Lebruna, nato pa je v četrtfinalu s 3:0 (10, 8, 6) premagal Japonca Tomokazuja Harimota, v polfinalu pa aktualnega evropskega prvaka, Nemca Dang Qiuja s 4:0 (4, 4, 5, 8).

V finalu je triindvajsetletni levoroki Wang Chuqin premagal tudi tri leta starejšega rojaka, Fan Zhedonga, aktualnega svetovnega prvaka in mu tudi na ta način vrnil za lanskoletni poraz v Durbanu.

Vseh šestnajst najboljših igralcev sveta, ki so igraloi na turnirju WTT Finals, bo od ponedeljka do sobote prihodnji teden igralo še na prvem letošnjem turnirju WTT Contender, ki bo prav tako v Dohi. Na njem bo kot edini slovenski predstavnik nastopil Jorgić, ki je že uvrščen na glavni turnir kot štirinajsti nosilec.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh