Kitajec Xu premagal Jorgića

V drugem krogu turnirja WTT Contender v Amanu v Jordaniji je najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić, ki je bil postavljen za prvega nosilca, moral priznati premoč Kitajca Haidong Xuja, ki je zmagal s 3:2 (6, -8, 10, -8, 8).

Štiriindvajsetletni Hrastničan, ki je prvi nosilec turnirja v Amanu, na katerem je veliko število kakovostnih igralcev, med drugim tudi Nemec Dimitrij Ovtcharov (11. na svetovni lestvici ITTF), Chih-Yuan iz Tajvana (17.), Šved Kristian Karlsson (21.), Japonec Jukiya Uda (22.) in še nekateri, je v prvem krogu s 3:1 premagal Hrvata Tomislava Pucarja. Njegov nasprotnik v drugem krogu je bil dve leti mlajši Xu, ki je na svetovni lestvici resda šele na 122. mestu, vendar se v preteklosti ni kaj veliko udeleževal mednarodnih turnirjev.

Že v prvem nizu se je videlo, da se deveti igralec sveta muči proti še enemu izmed številnih nadarjenih kitajskih igralcev, v drugem nizu pa je le prikazal nekoliko boljšo igro. Najbolj izenačen in napet je bil tretji niz, vendar je bil v končnici bolj zbran Xu, ki je po izgubljenem četrtem nizu v petem našel dovolj moči, da je na kolena spravil Jorgića.

»Ne gre za to, da mi Kitajci ne bi ležali, bolj problematična je bila moja igra, ki že od novega leta naprej ni tista prava. Nekako ne najdem tiste prave igralnosti, kakršna je bila ob koncu lanskega leta. Že v nemškem prvenstvu se mučim, tudi na tem turnirju mi igra ni in ni stekla. Pustimo ob strani, da je imel Xu nekajkrat tudi srečo s ‘pardoni’, ampak to ni bil vzrok mojega poraza. Razočaran sem nad svojo igro in v prihodnjih dneh bom moral najti način, kako dvigniti raven svoje igre, kajti konec meseca me čaka WTT Star Contender v Goi, v marcu pa še turnir Smash v Singapurju, kjer bom moral igrati veliko bolje, kot sem do zdaj, če bom želel biti konkurenčen najboljšim,«  je po nekoliko nepričakovanem porazu dejal Jorgić.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh