Kema Puconci z obema ekipama v finalu končnice

Na Ravnah na Koroškem so se v obeh tretjih polfinalnih tekmah končnice državnega prvenstva v prvi namiznoteniški ligi veselili v taboru NTK Kema Puconci. V prvi moški ligi so Pucončani v odločilni tekmi za uvrstitev v finale premagali domači Fužinar Inter Diskont s 5:3, še bolj prepričljivo pa so do zmage prišle Pucončanke, ki so Ravenčanke premagale s 5:1. V finalu, prvi tekmi bosta 7. maja, bo moška ekipa Keme igrala z ekipo ŠD SU, ženska ekipe Keme pa s Kajuh Slovanom.

Ravenčani so se po treh urah boja dokončno poslovili od boja za naslov državnih prvakov. V izenačenem in napetem obračunu se je v domači ekipi s tremi zmagami izkazal Mitja Horvat, ki je dva dvoboja, proti Damjanu Zelku in Tomažu Pelcarju dobil s 3:2. Zato pa sta praznih rok v petem nizu ostala Darko Jamšek, ki ga je s 3:2 premagal Damjan Zelko in Žiga Kristijan Žigon, ki je vodil že z 2:0 v nizih, na koncu pa je v petem nizu na razliko izgubil proti Luki Norčiču.

V gostujoči ekipi je bil Zelko boljši tudi od Jamška, dve zmagi za Pucončane, ki bodo po šestih letih spet zaigrali v finalu državnega prvenstva, je prispeval še Tomaž Pelcar. V prvi polfinalni tekmi so Pucončani, ki so do zdaj naslov državnega prvaka osvojili trikrat, še trikrat pa so igrali v finalu, zadnjič pred šestimi leti, doma zmagali s 5:4, v gosteh pa izgubili s 4:5.

Do zgodovinskega uspeha so v tretji polfinalni tekmi prišle Pucončanke, ki so po domačem porazu s 3:5, v soboto na Ravnah slavile s 5:4. V odločilni tretji tekmi se je ob Ani Kovačec, ki je dobila oba dvoboja, izkazala tudi 14-letna Ema Crnkovič, ki je najprej ugnala dve leti starejšo Polono Horvat, nato pa po hudem boju še štiri leta starejšo Nušo Kadiš s 3:2. Nuša Kadiš je pred tem bila boljša od Blažke Harkai, vendar je bila to edina zmaga Ravenčank, kajti Blažka Harkai je s 3:1 premagala Leo Kadiš.

»Res je, da smo že bili trikrat državni prvaki, vendar je bilo to obdobje, ko je veliko igralcev prišlo iz Murske Sobote ali drugod, pa tudi proračun kluba je bil veliko večji. Zato vseeno mislim, da je to, da sta se obe ekipi uvrstili v finale končnice, do zdaj največji uspeh kluba, saj v obeh ekipah igrajo samo igralke in igralci, ki so vzgojeni v našem klubu. To do zdaj ni uspelo še nobenemu klubu v Sloveniji, in to s proračunom, ki je nižji od večine drugih klubov v prvi ligi. Res sem izjemno ponosen, da mi je, kot prvemu trenerju to uspelo, ponosen pa sem tudi na svoje igralke in igralce, ki s srcem igrajo za klub. Zdaj bomo v obeh finalih le še uživali in skušali čim bolj dostojno zastopati svojo malo občino,« po zgodovinskem uspehu ni skrival zadovoljstva Mirko Unger, trener Keme Puconcev.

Izid v 1. SNTL moški, tretja polfinalna tekma končnice

Fužinar Inter Diskont – Kema Puconci  3:5

Izid v 1. SNTL moški, tretja polfinalna tekma končnice

Fužinar Inter Diskont – Kema Puconci  1:5

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh