Katarina Stražar najboljša tudi do 21 let, naslov še Žigonu

V športni dvorani Rakek je v organizaciji Ping pong kluba Rakek potekalo tudi državno prvenstvo do 21 let posamično in v dvojicah. Katarina Stražar (Mengeš), ki je v začetku marca, na Rakeku prišla do naslova državne prvakinje v članski konkurenci, je slavila tudi v kategoriji do 21 let. V moški konkurenci do 21 let je do naslova državnega prvaka prišel Žiga Kristijan Žigon (Inter Diskont). Najboljši med dvojicami so bili Lea Paulin (Arrigoni) in Katarina Stražar ter Žiga Kristijan Žigon in Rok Trtnik (Mengeš).

Čeprav se je v posamični konkurenci do 21 let zbralo le 24 igralk, so bile prisotne praktično vse slovenske članske reprezentantke, z izjemo Ane Tofant in Aleksander Vovk. Podobno kot pred mesecem in pol na članskem državnem prvenstvu sta se v finalu pomerili Katarina Stražar in Sara Tokić (Letrika), spet pa je bila pet let starejše Mengšanka, ki je slavila s 4:2 (7, 7, -8, -8, 8, 6). V polfinalu je 15-letna Tokićeva v maratonskem dvoboju s 4:3 ugnala Leo Paulin (Arrigoni), v četrtfinalu pa s 4:2 še Nušo Kadiš (Inter Diskont). Bolj prepričljiva je bila Stražarjeva, ki je bila v četrtfinalu s 4:0 boljša od Enye Moltara (Kajuh Slovan) s 4:0, s 4:0 pa je v polfinalu ugnala tudi Tjašo Novak (Kajuh Slovan).

Vrstni red: 1. Katarina Stražar, 2. Sara Tokić, 3. Lea Paulin in Tjaša Novak.

Oba finalista do 21 let, nastopilo je 41 igralcev, sta se morala v polfinalu zelo potruditi, da sta strla odpor svojih nasprotnikov. Žiga Kristijan Žigon je proti Roku Trtniku (Mengeš) zaostajal z 2:3 v nizih, nato pa je šesti in sedmi niz dobil z 11:4. V sedmem nizu, z 11:7, je v polfinalu Brin Vovk Petrovski (Savinja) premagal Miho Podobnika, pred tem pa je Savinjčan, ki je v letošnji sezoni naredil velik napredek, v četrtfinalu premagal Mihaela Kocjančiča (Kajuh Slovan s 4:1) in v prvem krogu še Taja Lavriča (Vesna).  V finalu je več svežine ostalo Žigonu, ki je Vovka Petrovskega premagal s 4:1 (5, 4, 9, -6, 10).

Vrstni red: 1. Žiga Kristijan Žigon, 2. Brin Vovk Petrovski, 3. Rok Trtnik in Miha Podobnik.

Za presenečenje sta v dvojicah poskrbeli Vita Kocjančič (Arrigoni) in Ema Crnkovič (Kema Puconci), ki sta v polfinalu s 3:2, zadnji niz se je končal na 12, presenetili Tjašo Novak in Laro Opeka (Kajuh Slovan), v četrtfinalu pa sta s 3:0 premagali še Polono Horvat in Nušo Kadiš (Inter Diskont). Toda v finalu sta naleteli na prvi favoritinji, aktualni članski prvakinji, Leo Paulin in Katarino Stražar, ki sta slavili s 3:1 (-13, 8, 7, 8). Paulinova in Stražarjeva sta s 3:1 zmagali tudi v polfinalu, kjer sta bili s 3:1 boljši od Sare Tokić in Blažke Harkai (Kema Puconci), v četrtfinalu pa sta s 3:0 premagali še Urško Večko in Niko Pandev (obe Inter Diskont).

Vrstni red: 1. Lea Paulin in Katarina Stražar, 2. Vita Kocjančič in Ema Crnkovič, 3. Tjaša Novak in Lara Opeka ter Sara Tokić in Blažka Harkai.

Do dvojne lovorike je prišel tudi Žiga Kristijan Žigon, ki z Rokom Trtnikom med dvojicami, vse do finala, nista izgubila niti niza. Po vrsti sta premagovala Aleksa Stepančiča in Roka Likarja (oba Gorica), Aljaža Fortuno in Marka Dimnika (oba Vesna) in v polfinalu Brina Vovka Petrovskega in Matica Čoparja (oba Savinja). Šele v finalu sta naletela na večji odpor, vendar sta kljub temu s 3:1 (8, -7, 8, 11) premagala Filipa Kolleta in Taja Lavriča (oba Vesna). Založana sta bila v polfinalu s 3:1 boljša od Mihaela Kocjančiča in Nina Šegule (Kajuh Slovan/Kema Puconci), v četrtfinalu pa sta s 3:0 premagala Zala Šeska in Erazma Janca (Vesna/Ljubno).

Vrstni red: 1. Žiga Kristijan Žigon in Rok Trtnik, 2. Filip Kolle in Taj Lavrič, 3. Brin Vovk Petrovski in Matic Čopar ter Mihael Kocjančič in Nino Šegula.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh