Katarina Stražar do drugega naslova, Peter Hribar do prvega

PPK Rakek si še enkrat več zasluži vse pohvale za vzorno organizacijo državnega prvenstva za člane in članice posamezno in dvojice za sezono 2021/22. V ženski konkurenci je naslov državne prvakinje ubranila Katarina Stražar (Mengeš), ki je v finalu s 4:1 (5, 4, -10, 6, 9) premagala Saro Tokić (Letrika), v odsotnosti Darka Jorgića, Denija Kožula in Bojana Tokića pa je do svojega prvega naslova prišel Peter Hribar (Krka), ki je bil v razburljivem finalu s 4:3 (3, -9, -6, 10, 5, -8, 11) boljši od Tilna Cvetka (Xiom Muta). Med ženskimi dvojicami sta bili najboljši Lea Paulin (Arrigoni) in Katarina Stražar, v moških dvojicah sta do naslova prišla Uroš Slatinšek in Jožko Omerzel (oba ŠD SU), v mešanih dvojicah pa Gregor Komac (Maribor) in Ana Tofant (Mengeš).

Ponovitev lanskoletnega finala

V ženski konkurenci je med 40 prijavljenimi igralkami najboljšo formo potrdila Katarina Stražar, ki je pred petimi meseci, ko je bilo državno prvenstvo za sezono 2020/21 prav tako na Rakeku, prišla do svojega prvega naslova državne prvakinje. Lani je v polfinalu v sedmem nizu strla odpor Aleksandre Vovk, ki je letos ni bilo med prijavljenimi igralkami, tokrat je bila boljša od Lare Opeka (Kajuh Slovan), ki ji ni oddala niti niza. Tako kot ne v četrtfinalu Enyi Moltara (Kajuh Slovan) in v osmini finala Tamari Pavčnik (Vesna). Tudi v finalu je bila Katarina Stražar zelo prepričljiva, saj je Saro Tokić premagala s 4:1 (5, 4, -10, 6, 9). Najboljša slovenska mladinka je na poti do finala imela veliko težje delo, kajti v četrtfinalu je Nino Zupančič (Logatec) premagala s 4:3. Izkušenejša Nina Zupančič je vodila že s 3:1 v nizih, odločilni sedmi se je končal z izidom 18:16 v korist mlajše Sare Tokić. V osmini finala je Sara Tokić s 4:1 premagala klubsko soigralko Evo Cerkvenič, v polfinalu pa je bila s 4:1 boljša od Lee Paulin.

»Zelo sem zadovoljna z igrami na državnem prvenstvu, sem bila pa zelo blizu trojnemu naslovu, do katerega mi je manjkalo le nekaj točk in zaradi tega mi je kar malo žal. Že 16. marca odhajam za Katar, kjer bom nastopila na dveh turnirjih Contender. Oba turnirja bosta zelo težka, vendar verjamem vase, mislim, da sem v dobro formi in naredila bom vse, da pridem do kakšnega odmevnejšega rezultata,« je po državnem prvenstvu dejala Katarina Stražar.

Naslov državne prvakinje je osvojila Katarina Stražar, druga je bila Sara Tokić, tretje mesto sta si delili Lara Opeka in Lea Paulin.

Razburljiv moški finale

Med 75 prijavljenimi igralci iz opravičljivih razlogov ni bilo lanskoletnega državnega prvaka Darka Jorgića, ki v ponedeljek odhaja na Grand Smash turnir v Singapur, kjer bo igral tudi Bojan Tokić, medtem ko Deni Kožul, državni prvak iz leta 2020, še okreva po poškodbi. V vlogi favorita sta bila tako Peter Hribar in Tilen Cvetko, ki sta jo tudi upravičila. Težjo pot do finala je imel Tilen Cvetko, ki je v drugem krogu s 4:2 premagal mladega Mihaela Kocjančiča (Kajuh Slovan), s 4:2 pa je bil v osmini finala boljši tudi od Luke Norčiča (Kema Puconci). Najboljši igralec slovenske lige, Uroš Slatinšek, je v četrtfinalu pošteno namučil Cvetka, ki je zmagal s 4:3, zelo napet pa je bil tudi polfinalni obračun med Cvetkom in Gregorjem Komacem. Tudi ta dvoboj se je končal z izidom 4:2 za Cvetka.

Peter Hribar je v finalu državnega prvenstva igral že oktobra lani, ko je moral priznati premoč Darka Jorgić. Kar mu ni uspelo lani, mu je letos, odločale pa so malenkosti in večja zbranost Hribarja, ki je na poti do finala v drugem krogu premagal Aljaža Goltnika (Mengeš), v osmini finala Aljaža Godca (Inter Diskont), v četrtfinalu Mitjo Horvata (Inter Diskont) in v polfinalu Tomaža Pelcarja (Kema Puconci). Vse štiri dvoboje je dobil s 4:1.

»Res sem presrečen, da mi je prvič v karieri uspelo postati državni prvak tudi v posamezni konkurenci. S svojo predstavo sem zelo zadovoljen, bila je res drama v finalu, vendar sem vesel, da sem zapustil tekmo kot zmagovalec. Zagotovo je bila to dobra motivacija za prihodnost in zdaj se že pripravljam na mednarodni turnir Contender v Dohi, na katerega odidem že naslednji petek,« je po zmagi v finalu nad Cvetkom dejal Peter Hribar.

Naslov državnega prvaka je osvojil Peter Hribar, drugi je bil Tilen Cvetko, tretje mesto sta si delila Tomaž Pelcar in Gregor Komac.

Namesto z Aleksandro Vovk zdaj z Leo Paulin

Do še svojega četrtega naslova državne prvakinje v ženskih dvojicah je prišla Katarina Stražar. Prve tri je osvojila z Aleksandro Vovk, četrtega z Leo Paulin. V osmini finala sta bili Stražar in Paulin s 3:0 boljši od Gaje Mavri in Valentine Mišigoj (obe Letrika), v četrtfinalu sta s 3:1 premagali dvojico Vesne, Ivano Zera in Tamaro Pavčnik, v polfinalu pa sta s 3:2 ugnali Laro Opeka in Tjašo Novak (Kajuh Slovan). Njuni nasprotnici v finalu, Ana Tofant in Sara Tokić, sta v osmini finala s 3:0 premagali Kajo Zadravec in Sanjo Mihajlovsko (obe PPK Rakek), v četrtfinalu s 3:1 Kajo Okorn in Nino Zupančič (obe Logatec) in v polfinalu s 3:1 še Polono Horvat in Nušo Kadiš (obe Inter Diskont). V finalu je bilo 3:0 (6, 5, 9) za Stražar in Paulin.

Naslov državnih prvakinj med ženskimi dvojicami sta osvojili Katarina Stražar in Lea Paulin, drugi sta bili Ana Tofant in Sara Tokić, tretje mesto so si delile Lara Opeka in Tjaša Novak ter Polona Horvat in Nuša Kadiš.

Uroš Slatinšek in Jožko Omerzel do naslova brez izgubljenega niza

V moških dvojicah sta bila lani najboljša Darko Jorgić in Peter Hribar, naslov pa je tudi letos odšel v Novo mesto. Vendar ne v NKT Krka, pač pa v ŠD SU, do naslova pa sta prišla Uroš Slatinšek in Jožko Omerzel, ki sta v finalu s 3:0 (7, 8, 5) premagala Tomaža Pelcarja in Damjana Zelka (oba Kema Puconci). Novomeščana sta se tudi do finalnega obračuna prebila brez izgubljenega niza, v polfinalu sta bila boljša od dvojice Erik Paulin in Tilen Cvetko (Arrigoni/Xiom Muta), v četrtfinalu od Andraža Avblja in Klemna Jazbiča (oba Mengeš), v osmini finala od Miha Podobnika in Nejca Novaka (oba Logatec) ter v drugem krogu od Luke Trtnika in Timoteja Jerine (Mengeš). Na prepričljiv način sta do finala prišla tudi Pelcar in Zelko, ki sta v drugem krogu s 3:0 premagala Luko Jokića in Jana Šobra (oba Mengeš), v osmini finala Miho Jamška in Aljaža Šmaljcelja (Sobota/Krka) s 3:1, v četrtfinalu Brina Vovka Petrovskega in Matica Čoparja (oba Savinja) s 3:0 in v polfinalu prav tako s 3:0 Matevža Črepnjaka in Gregorja Komaca (Maribor).

Naslov državnih prvakov med moškim dvojicami sat osvojila Uroš Slatinšek in Jožko Omerzel, druga sta bila Tomaž Pelcar in Damjan Zelko, tretje mesto pa so si delili Matevž Črepnjak in Gregor Komac ter Tilen Cvetko in Erik Paulin.

Prvi naslov za Gregorja Komaca in Ano Tofant

Lani sta do svojega prvega naslova državnih prvakov v mešanih dvojicah prišla Žiga Kristijan Žigon in Tjaša Novak, ki nista branila naslova, letos pa sta do svojega prvega naslova prišla še izkušeni Gregor Komac in Ana Tofant (Maribor/Mengeš). Vendar šele po izenačenem dvoboju, saj sta v finalu s 3:2 (-5, 5, 5, -8, 8) premagala Andraža Avblja in Katarino Stražar (oba Mengeš). Komac in Tofant sta v polfinalu s 3:0 premagala Mihaela Kocjančiča in Enyo Moltara (oba Kajuh Slovan), Avbelj in Stražar pa Andraža Novaka in Laro Opeka (oba Kajuh Slovan).

Izidi DP za člane in članice posamezno in dvojice

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh