Kajuh-Slovanu in ŠD SU nova pokalna zmagovalca Slovenije

V organizaciji NTK Vesna je za uvod v letošnjo sezono potekalo pokalno tekmovanje Slovenije za članice in člane. Naslova so se veselile namiznoteniške igralke Kajuh-Slovana, ki so v finalu premagale Interdiskont Fužinar s 3:0, v moškem finalnem obračunu pa je ŠD SU v izenačeni tekmi s 3:2 premagal Maribor.

Kodeljevčanke v finalu boljše od Ravenčank

V ženskem pokalnem tekmovanju so v športnem centru Dolgi most v Ljubljani nastopile le štiri ekipe. Medtem ko je Kajuh Slovan brez večjih težav s 3:0 premagal domačo Vesno, ki je igrala s svojo drugo ekipo, je bil veliko bolj napet drugi polfinalni obračun med Ravenčankami in Pucončankami. V odločilnem petem dvoboju je Nuša Kadiš premagala Blažko Harkai, pred njo pa sta bili za ravensko ekipo po enkrat uspešni še Polona Horvat in Lea Kadiš, za Pucončanke pa je obe zmagi prispevala Ana Kovačec.

Anina Selak, Tjaša Supanič in Adirana Mrazič so bile v tekmi za tretje mesto nemočne tudi proti Kemi, za katero so bile uspešne Ana Kovačec, Blažka Harkai in Ema Crnkovič. Tudi finalna tekma se je končala že po treh dvobojih, vendar sta se prva dva končala šele na razliko. V prvem je Lara Opeka po zaostanku dveh nizov v petem le strla odpor Polone Horvat, prav tako pa je pet nizov za zmago potrebovala tudi Tjaša Novak v dvoboju z Nušo Kadiš. Zmago Kodeljevčank je potrdila Enya Moltara, ki je brez izgubljenega niza, dva sta se končala na razliko, premagala Leo Kadiš.

Prvi naslov za Novomeščane

V moški finalni tekmi pokalnega tekmovanja je Jure Slatinšek v napetem in preobratov polnem dvoboju svoji ekipi prinesel prvo lovoriko. S 3:2 je bil boljši od Matevža Črepnjaka, brez izgubljenega niza pa je bil pred njim dvakrat uspešen Uroš Slatinšek. Za Mariborčane sta bila po enkrat uspešna Gregor Komac in Tomaž Roudi. V tekmi za tretje mesto je bila Kema Puconci s 3:0 boljša od domače Vesne, vendar njena pot do zmage ni bila tako lahka. Že v prvem dvoboju je Tomaž Pelcar šele v petem nizu strl odpor Taja Lavriča, tako kot tudi v tretjem Luka Norčič proti Aljažu Fortuni.

Na poti do finala je novomeški ŠD SU v četrtfinalu v ponovitvi lanskoletnega finala državnega prvenstva s 3:1 premagal ravenski Interdiskont Fužinar, ki v letošnji sezoni igra brez Aljaža Godca, manjkal pa je tudi Žiga Žigon. Tako je edino zmago za Ravenčane prispeval Mitja Horvat, za ŠD SU pa je bil dvakrat uspešen Uroš Slatinšek, enkrat pa Jure Slatinšek. Lažje delo so imeli Novomeščani v polfinalu, v katerem so po enkrat zmagali brata Slatinšek ter mladi Jožko Omerzel.

Tudi Mariborčani so se dokaj zanesljivo uvrstili v finale, čeprav jih je v prvem dvoboju četrtfinala presenetil Luka Stražišar, v nadaljevanju pa je bil PPK Rakek nemočen. Za Mariborčane so po enkrat zmagali Matevž Črepnjak, Tomaž Roudi in Gregor Komac. Tudi v polfinalu so Mariborčani, ki so bili zadnji pokalni zmagovalci, izgubili en dvoboj, Bojan Pavič je bil boljši od Tomaža Roudija, do dveh zmag pa je prišel Gregor Komac in Matevž Črepnjak.

Izidi pokala Slovenije

Ženske

Polfinale: Interdiskont Fužinar – Kema 3:2, Kajuh-Slovan – Vesna 3:0.

Finale: Kajuh-Slovan – Interdiskont Fužinar 3:0, za tretje mesto: Kema – Vesna 3:0.

Moški

Osmina finala: Vrhnika – Savinja 0:3.

Četrtfinale: NTK B2 – Kema 0:3, Interdiskont Fužinar – ŠD SU 1:3, Vesna – Savinja 3:2, Maribor – Rakek 3:1.

Polfinale: ŠD SU – Kema 3:0, Maribor – Vesna 3:1.

Finale: ŠD SU – Maribor 3:2, za tretje mesto: Kema – Vesna 3:0.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh