Kajuh Slovan pričakovano do naslova državnih prvakinj

Tudi v drugi finalni tekmi končnice 1. SNTL za ženske so namiznoteniške igralke Kajuh Slovana, tokrat v svoji dvorani, premagale Kemo Puconci. Tako kot pred tednom dni v Puconcih je bilo tudi na Kodeljevem 5:0 za Ljubljančanke. To je tretji naslov za Kajuh Slovan, prvi po več kot dobrih dvajsetih letih. Do njega so prišle brez poraza tako po rednem delu državnega prvenstva kot v končnici.

Že pred tednom dni v Puconcih varovanke Špele Polončič niso ničesar prepustile naključju. Pucončankam, ki so z uvrstitvijo v finale končnice presegle svoja pričakovanja, niso prepustile niti dvoboja, navkljub temu pa so tudi v drugo tekmo vstopile z vso resnostjo in brez podcenjevanja.

V domači ekipi si vse pohvale zasluži njihova najmlajša igralka, Enya Moltara, ki je oba svoja dvoboja, proti Emi Crnkovič in najboljši puconski igralki, Ani Kovačec, ni prepustila niti niza. Do dveh zmag je prišla tudi Lara Opeka, ki pa je Blažki Harkai oddala niz. Najtežjo pot do zmage je imela Tjaša Novak, ki je drugi in tretji niz proti Ani Kovačec izgubila na razliko, v četrtem in petem pa je prišla do zanesljive zmage.

»Današnja tekma je bila vse prej kot lahka. Nasprotnice so šle v tekmo neobremenjeno in so pokazale dosti boljšo igro kot na prvi tekmi. Enya je v uvodnem dvoboju brez večjih težav premagala Emo Crnovič, nekaj več dela sta imeli Lara proti Blažki Harkai in Tjaša proti Ani Kovačec, vendar sta v zaključnih nizih pokazali več in povedli ekipo v vodstvo s 3:0. Lara in Enya sta potem samo še potrdili, da smo letos nepremagljive,« je ob tretjem naslovu državnih prvakinj, pri prvih dveh je sodelovala sama, dejala Špela Polončič, trenerka Kajuh Slovana.

Kajuh Slovan – Kema Puconci  5:0

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh