Kajuh Slovan po svoj tretji naslov, Pucončanke v prvem finalu

V soboto bo v Puconcih na sporedu dvojni spored, saj se bosta ob moški finalni tekmi končnice državnega namiznoteniškega prvenstva v prvi ženski ligi pomerili domača Kema in Kajuh Slovan. Tekma se bo začela ob 17. uri. Varovanke Mirka Ungerja so presenetile že z uvrstitvijo v finale, na drugi strani so Kodeljevčanke brez poraza osvojile prvo mesto v rednem delu tekmovanja, prepričljivo dobile polfinalni obračun z Letriko, »lovijo« pa svoj tretji naslov državnih prvakinj. Finale se igra na dve zmagi.

Špela Polončič, trenerka Kajuh Slovana, je še kot igralka osvojila oba naslova državnih prvakinj za ekipo s Kodeljevega, še dvakrat pa je z njo igrala v finalu. V dveh finalih je svojo ekipo vodila tudi kot trenerka, vendar je bil predlani boljši od njenih varovank Arrigoni, lani pa Vesna, toda v letošnji sezoni Lara Opeka, Tjaša Novak, Enya Moltara in Nuša Bolte niso izgubile niti ene tekme, od skupaj 90 odigranih posamičnih dvobojev pa so jih izgubile le enajst.

»Finalne tekme so vedno nekaj posebnega. Presenečenja so možna, ne smemo pa pozabiti, da je Kema v polfinalu že presenetila Inter Diskont, ki sem ga osebno pričakovala v finalu. Pucončanke imajo v svojih vrstah Ano Kovačec, ki je kakovostna igralka, vendar pa letos manj trenira, ker se je bolj posvetila študiju. V letošnji sezoni proti nam še ni igralka, je bila pa vedno neugodna za naše igralke. Potem so tu še njihove mlajše igralke in če so presenetile Ravenčanke, je to lahko opozorilo tudi za našo ekipo. Ne skrivamo pa, da pričakujemo naslov državnih prvakinj,« je pred prvo tekmo v Puconcih dejala Špela Polončič, ki ji ni najbolj všeč, da je bila spet tako dolga prekinitev med polfinalnimi in finalnimi obračuni.

»Verjamem, da so igralke v dobri formi, čeprav smo na zadnjih turnirjih morda pričakovali nekoliko več od njih. Več smo na državnega prvenstvu do 21 let pričakovali od Lare Opeka, medtem ko je Tjaša Novak izgubila proti poznejši državni prvakinji, Katarini Stražar. Nadejali smo se tudi, da bi na mladinskem WTT Contenderju v Linzu Enya Moltara vsaj v eni od kategorij prišla do glavnega žreba. Toda to je zdaj preteklost, zdaj se moramo osredotočiti na finale državnega prvenstva,« je še dodala trenerka Kajuh Slovana.

»Niti slučajno nismo računali, da bi se uvrstil v finale. Že to, da smo se uvrstili med štiri najboljše ekipe, je bil velik uspeh. Nadejali smo se sicer, da bi morda lahko bili četrti, na koncu je izpadlo, da smo bili po rednem delu prvenstva celo tretji. V polfinalu so dekleta presegla same sebe in v razburljivih treh tekmah dvakrat premagale Ravenčanke. Dejstvo je, da je Kajuh Slovan absolutni favorit, ima bolj izkušeno ekipo, ki je že igrala v finalu končnice, za nas je to prvič. Želim si le, da bi dekleta uživale v dvobojih, zanje bo to novo doživetje, ki ga do zdaj niso bile vajene,« je želja Mirka Ungerja, tvorca zadnjih uspehov puconske ženske ekipe, Mirko Unger.

Za Kemo Puconce, ki je v rednem delu prvenstva z desetimi zmagami in šestimi porazi osvojila tretje mesto, v polfinalu končnice pa je po domačem porazu v gosteh dvakrat premagala Inter Diskont, v letošnji sezoni igrajo Ana Kovačec, Blažka Harkai, Živa Dogar, Ema Crnkovič in Ana Gergek.

Spored finalnih tekem v 1. SNTL za ženske

Prva tekma, sobota, 7. maj: Kema Puconci – Kajuh Slovan

Druga tekma, sobota, 14. maj: Kajuh Slovan – Kema Puconci

Morebitna tretja tekma: Kajuh Slovan – Kema Puconci

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh