Kajuh Slovan in ŠD SU tudi letos prva favorita

V soboto se bo s tekmama se s tekmami prvega kroga v obeh prvih slovenskih namiznoteniških ligah. Naslova bosta branila Kajuh Slovan v prvi ženski ligi in ŠD SU v moški. Obe ekipi sta pred tremi tedni že osvojili prvi letošnji lovoriki, saj sta v Murski Soboti slavili na turnirju za pokal Slovenije.

Že v prvem krogu derbi v Puconcih

»Na novo sezono smo se začeli pripravljati enako kot vsako leto v začetku avgusta. Poletne priprave smo že tradicionalno izvedli v Rogaški Slatini. Tudi letos ekipa ostaja enaka kot lani, bomo pa glede na situacijo vključevali tudi mlajše igralke. Ta ekipa bo prvič branila naslov državnih prvakinj, vendar so dekleta bolj zrele, bo pa seveda vse odvisno od obveznosti, ki jih imajo poleg treningov in zdravja. Drugače pa mislim, da bo letošnja sezona podobna lanski, saj se ekipe niso prav veliko spremenile. Največjo konkurenco vidimo prav v ekipah, s katerimi se bomo pomerili v prvem in drugem krogu, to sta Kema in Interdiskont. Tudi ostale ekipe so dokaj izenačene, z močnimi posameznicami, ki bodo v sistemu, ki smo ga igrali že pred leti, imele ključno vlogo,« je pred začetkom prvenstva dejala Špela Polončič, trenerka Kajuh Slovana.

Kodeljevčanke bodo z Laro Opeka, Tjašo Novak in Enyo Moltaro, iz Vesne sta prišli še Zala Kontelj in Katarina Lešnjak, ki pomenita okrepitev predvsem za njihovo mladinsko ekipo, tudi letos prve favoritinje. Lani so v finalu končnice premagale Kemo Puconci, ki je ostala v isti zasedbi, prišla pa je Iranka Lale Pooryamanesh, ki bo v Sloveniji tudi študirala. V pokalu Slovenije so Pucončanke premagale Ravenčanke, ki so lani z njimi izgubile v polfinalu končnice, kjer je lani igrala še Letrika s Saro Tokić.

V 1. SNTL za ženske bo v letošnji sezoni le sedem ekip, ker Krka ni prijavila ženske ekipe, prav tako se za napredovanje v prvoligaško konkurenco niso odločile Jeseničanke. Ob naštetih ekipah se bodo za čim boljšo uvrstitev potegovale še Cirkovce, Arrigoni in Logatec. Glede na njihovo izenačenost se obeta zanimivo prvenstvo.

V prvem krogu bo prosta Letrika, pari pa so: Kema Murexin – Kajuh Slovan, Inter Diskont – Cirkovce in Arrigoni – Logatec.

Edini novinec velenjski Tempo

V prvi moški namiznoteniški ligi bo nastopilo deset ekip. Lani je izpadel Xiom Muta, po nekaj sezonah pa se med najboljše slovenske klube vrača velenjski Tempo. Tudi v moški konkurenci ni veliko sprememb v igralskem kadru, Velenjčane je okrepil izkušeni Andrej Godec, Vesno pa je zapustil Filip Kolle, ki je odšel v Španijo.

Prvi favorit za ubranitev lanskoletnega naslova je novomeški ŠD SU, ki je z bratoma Slatinšek, Juretom in Urošem ter Jožkom svojo premoč pokazal že v pokalu Slovenije. Ekipi sta se pridružila še mlada Mark Gazvoda in Maj Murn.

»Domen Zupančič bo za zdaj ves svoj čas posvetil študiju; medtem ko bo Mitja Omerzel še pomagal pri treningih ter občasno na katerih tekmah. S prvo ekipo želimo ponovno osvojiti naslov državnih prvakov. Verjamem, da bo letos morda težje kot lansko leto, a se ne bojimo izziva. Jure je odigral odlično končnico; Jožko pa tudi iz leta v leta sistematično napreduje in zato cilj ostaja ubranitev naslova. Če se ozrem na konkurenco, druge ekipe se niso dodatno okrepile. Morda bo Maribor letos igral vse tekme v najmočnejši postavi, saj so lani le redko imeli pomoč dobrega Roudija. Če bo tako, bodo morda ekipa, ki bo poleg nas imela res tri zelo kvalitetne igralce. Tukaj sta še ekipi Interdiskont in Savinja, ki sta prav tako zelo kakovostni,« je pred prvenstvom dejal Uroš Slatinšek, trener Novomeščanov, ki je bil lani tudi najboljši igralec slovenske lige.

Mariborčani so lani ostali brez končnice, letos nanjo resno računajo, kar so z igrami dokazali tudi v že omenjenem pokalnem tekmovanju v Murski Soboti. Pucončani, ki so lani igrali v finalu, bodo tudi letos v isti zasedbi vsega spoštovanja vreden tekmec, tako kot tudi Savinja I, ki je lani prvič igrala v polfinalu končnice. Seveda so tu še Ravenčani, predlanski državni prvaki. Svoje cilje in želje pa imajo tudi v drugih ekipah, Vesni, Mengšu, Krki in Tempu.

Delno bi odgovor o trenutni moči posameznih ekip lahko dal že prvi krog, v katerem so pari: Maribor – Tempo, Inter Diskont I – Krka I, Savinja I – Mengeš I, Kema Murexin I – Kajuh Slovan, ŠD SU – Vesna I.

V prvi ligi na štiri zmage, v drugi in tretji na šest

Omeniti še velja, da se bo v obeh 1. SNTL igralo na štiri zmage, novost pa je tudi, da bo po treh posamičnih dvobojih na sporedu igra dvojic. Drugače bo sistem tekmovanja dvokrožni, kot do zdaj, najboljše štiri ekipe se bodo uvrstile v polfinale končnice, kjer se bo igralo na dve zmagi, tako kot tudi v finalu.

Letos spet z dvema tretjima ligama v moški konkurenci

V drugoligaški konkurenci bo deset ekip, največ možnosti za prvo mesto naj bi imela Sobota I, za katero bo v novi sezoni igral Gregor Zafošnik. V ligi bodo še Kema Murexin II, Rakek, Arrigoni, Mengeš Racketry II, Savinja Plasard II, Ptuj, Xiom Muta, Ilirija in Logatec. Šest ekip bo nastopilo v 2. SNTL za ženske, in sicer Jesenice, ŠD SU, Rakek, Sobota, Mengeš in Vesna. Kar sedemnajst ekip pa se je prijavilo v 3. SNTL za moške, zato bo razdeljena na vzhodno (B2 I Bendl, Škofja Loka, Savinja IV, Savinja V, Inter Diskont II, Vesna II, Cirkovce in Sobota II) in zahodno skupino (Gorica, B2 II, Krka II, Metlika, Savinja II, Letrika, Arrigoni II, Vrhnika in Melamin).

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh