Kajuh-Slovan edini favorit za tretji zaporedni naslov

V 1. SNTL za ženske se bo letošnji sezoni, ki se bo začela v soboto, za naslov državnih prvakinj borilo šest ekip. Prve in za mnoge edine favoritinje so varovanke Špele Polončič, za katere bi bil to tretji zaporedni naslov.

Tudi letos bo sistem tekmovanja isti kot v zadnjih letih. Po dvokrožnem sistemu se bodo najboljše štiri ekipe uvrstile v končnico. V polfinalu in finalu se bo igralo na dve zmagi. Naslov bodo kot rečeno branili igralke Kajuh-Slovana, v prvoligaški konkurenci pa bodo igrale še ekipe Keme Murexina, lani drugouvrščena, Fužinar Inter Diskonta, Arrigonija, Logatca in Vrtojbe. Pari prvega kroga so: Vrtojba – Kema Murexin, Logatec – Arrigoni in Fužinar Inter Diskont – Kajuh-Slovan. In kakšna so pričakovanja v posameznih ekipah?

Kajuh-Slovan: V vitrinah že pokalna lovorika

Kodeljevčanke so priprave na novo sezono začele v začetku avgusta na Kodeljevem. »Nadaljevali smo jih s treningi v Rogaški Slatini, kjer že tradicionalno več kot 25 let organiziramo poletne priprave za svoje igralce in igralke. Vmes je Enya Moltara igrala na dveh mednarodnih turnirjih, v sklopu priprav pred prvimi ligaškimi tekmami pa smo še tretjič zaporedoma osvojili pokalni naslov. Prejšnji teden so naše igralke nastopile na odprtem prvenstvu Ljubljane,« je o pripravah na novo sezono povedala Špela Polončič, trenerka Kajuh-Slovana, ki bo tudi v novi sezoni igral v postavi Lara Opeka, Tjaša Novak, Enya Moltara in Nuša Bolte. Računajo tudi na svoje mlajše igralke Katarino Lešnjak, Zalo Kontelj, Piko Bavdek, da se pridružijo ekipi in nabirajo izkušnje.

»Tudi letos se bo ekipa borila za naslov, še posebej, ker bi bil to za dekleta tretji zaporedni in peti za društvo. Kot največje konkurentke vidimo ekipi Keme Murexin in Inter Diskonta, ki sta zelo enakovredni in tudi ekipi Logatca ter Arrigonija imata v svojih vrstah odlične posameznice, tako da bodo tekme zanimive skozi celo leto,« je še dodala Polončičeva.

Kema Puconci: Priti v končnico

Pucončanke, ki so lani dosegle največji uspeh z uvrstitvijo v finale končnice, so priprave v celoti opravile v domačem okolju. Začele so avgusta, trener Mirko Unger, ki ob ženski ekipi vodi tudi moško, bo tudi v novi sezoni računal na iste igralke, se pravi Ano Kovačec, Blažko Harkai, Emo Crnkovič in Ano Gergek.

»Pričakovanja so nekoliko nižja kot v lanski sezoni, še vedno pa računamo na uvrstitev med najboljše štiri ekipe, kar pa bo težko, saj obe najboljši igralki študirata in ne bosta imeli možnosti tako kakovostnega treninga, kot sta ga imeli doma. Edini kandidat  za naslov državnih prvakinj je glede na sestavo drugih ekip, Kajuh-Slovan,« meni Unger.

Arrigoni: Kombinacija izkušenj in mladosti

Tudi Izolčanke v novo sezono vstopajo v enaki zasedbi kot lani, v kombinaciji izkušenj in mladosti. Igralke prve ekipe bodo nastopile v različnih postavah s širšim naborom igralk, Jana Ludvik, Manca Paljk, Minea Ljuca, Layla Turk, Vita Kocjančič in Erin Ukovič. Trener prve ekipe je Ožbej Poročnik.

»Na novo sezono smo se začeli pripravljati v zadnjem tednu v mesecu juliju, in sicer s kondicijskimi pripravami in nato v mesecu avgustu z začetkom trenažnega procesa na mizah. Glavni cilj je uvrstitev v končnico prvenstva. Favorit za naslov prvaka je Kajuh-Slovan iz Ljubljane,« je pred začetkom sezone povedal Poročnik.

Fužinar Inter Diskont: Uvrstiti se v končnico

Podobne težave kot Pucončanke in še nekatere ekipe v ligi imajo tudi na Ravnah, saj so njihove igralke še v srednji šoli ali študentke. Trener Jure Dretnik bo imel na voljo: Leo Kadiš, Nušo Kadiš, Polono Horvat, Niko Pandev in Uršo Večko.

»Priprave smo začeli v začetku avgusta. Ker so dekleta maturantke in študentke, so trenirale manj kot sem sam pričakoval, vseeno je naš cilj priti v končnico. Prve favoritinje so igralke Kajuh-Slovana,« je povedal Dretnik.

Logatec: Letos brez Nine Zupančič

Zelo oslabljen bo novo sezono začel Logatec, ki je ostal brez Nine Zupančič, tako da bodo ekipo sestavljale naslednje igralke: Kaja Okorn, Tereza Kavčič, Izabel Roner, Lara Žnidaršič in Aleksandra Livnjak, njihov trener je Darko Malić.

»Klubske priprave so potekale po načrtu, vsega skupaj je bilo 30 igralk in igralcev v vseh kategorijah, ki jih je vodilo šest trenerjev. Edini cilj ženske ekipe je obstati v prvi ligi, medtem ko bomo z moško ekipo, v kateri bodo Nejc Novak, ki je tudi trener, Tjaš Petrovčič, Jaka Sedej, Vid Marinšek in Ivo Frank lovili uvrstitev med prvih pet ekip v 3. SNTL,« je povedal Malić.

Vrtojba: Želja je končnica

V lanski sezoni so bile Vrtojbenke eno zmago oddaljene od uvrstitve v končnico, kar ostaja njihov cilj tudi v novi sezoni, v kateri jih bo še naprej vodil Miroslav Tokić. Priprave so imele doma, bo pa v letošnji sezoni v Ljubljani trenirala njihova najboljša igralka, Sara Tokić. Ob njej bodo v ekipi še Tina Mozetič, Eva Cerkvenič, Valentina Mišigoj, Ida Žagar, Petra Pia Fornazarič in Lea Peršolja.

Osem ekip v 2. SNTL za ženske

Bolj številčna bo 2. SNTL za ženske, v kateri bo osem ekip. V njej bo spet igrala Vesna, čeprav je lani osvojila prvo mesto in bi lahko napredovala med najboljše slovenske ekipe, vendar so se v klubu odločili, da bodo tudi v tej sezoni igrali v drugi ligi. Založanke, ki so bile v pokalnem tekmovanju tretje, bodo prve favoritinje za prvo mesto tudi letos. Njihove najbolj nevarni konkurent bi morale biti Cirkovce, ki so izpadle iz prvoligaške konkurence.

»Priprave na novo sezono smo začeli zadnji teden v juliju. Prva dva tedna so imeli igralke in igralci dopoldan kondicijo, popoldan pa trening za namiznoteniško mizo. Po kondicijskih pripravah so imeli treninge od petkrat do sedemkrat tedensko, dodatno smo opravili tudi nekaj trening tekem. Z žensko ekipo se želimo uvrstiti med prve tri ekipe v drugi ligi, s prvo moško ekipo, ki bo prav tako igrala v drugi ligi, v zgornji del lestvice, tako kot tudi z drugo moško ekipo v 4. SNTL,« je celotno zasedbo NTK Cirkovce predstavil predsednik kluba Darko Hergan.

V 2. SNTL za ženske bodo igrale še ekipe ŠD SU, Vrhnika, Rakek, NTK B2, Jesenice in Mura Sobota.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh