Kajuh-Slovan do drugega zaporednega naslova

V drugi finalni tekmi končnice v 1. SNTL za ženske je Kajuh-Slovan doma premagal Kemo Murexin s 4:0. Ljubljančanke so bile boljše tudi v prvi tekmi v Puconcih, ko so slavile s 4:1, tako da so še drugič zaporedoma, sicer pa četrtič v zgodovini kluba, postale klubske državne prvakinje. Pokale in odličja sta podelila predsednik NTZS Tomaž Kralj in najboljši slovenski igralec, Darko Jorgić.

Pred slabimi 14 dnevi v Puconcih so varovanke Špele Polončič tudi brez svoje najboljše igralke, Lare Opeke, prišle do zmage. Tjaša Novak in Enya Moltara nista dovolili presenečenja, edino zmago za domačo ekipo pa je proti Nuši Bolte prispevala Blažka Harkai. V dvorani na Kodeljevem so Ljubljančanke nastopile v polni zasedbi. Najbolj izenačen je bil prvi dvoboj, v katerem je Lara Opeka s 3:1 premagala Ano Kovačec. Na 2:0 je z odlično igro proti Blažki Harkai povišala Tjaša Novak, ki svoji nasprotnici ni prepustila niti nizam, tako tako kot tudi ne v dvoboju najmlajših igralk finalnega obračuna, Enya Moltara Emi Crnkovič. Za končno zmagoslavje domače ekipe, ki je v rednem delu prvenstva izgubila le pet posamičnih dvobojev, v končnici pa enega, sta v igri dvojic poskrbeli Moltara in Novakova, ki sta bili s 3:0 boljši od Kovačecove in Harkaijeve.

Kajuh Slovan – Kema Murexin  4:0

Lara Opeka – Ana Kovačec 3:1 (7, -12, 8, 6), Tjaša Novak – Blažka Harkai 3:0 (6, 9, 2), Enya Moltara – Ema Crnkovič 3:0 (6, 7, 5), Tjaša Novak, Enya Moltara – Ana Kovačec, Blažka Harkai 3:0 (8, 7, 7).

 

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh