Kadetska naslova Emi Crnkovič in Janezu Jedlovčniku

V brezhibni organizaciji ŠD SU je v športnem centru Livada potekalo državno prvenstvo za kadetinje in kadete posamezno in dvojice, največ razlogov za dobro voljo pa sta imela Ema Crnkovič (Kema Puconci) in Janez Jedlovčnik (Krka), ki sta slavila v posamezni konkurenci. Zoja Žolek in Živa Dogar (Kema Puconci) sta bili najboljši v dvojicah, tako kot tudi Maj Murn (ŠD SU) in Luka Jokić (Mengeš), medtem ko sta v mešanih dvojicah do naslova prišla Lana Slatinšek (ŠD SU) in Luka Jokić (Mengeš).

Na prvem odprtem turnirju za kadetinje in kadete, ki je bilo lani v začetku oktobra v Cirkovcah, je prvo mesto osvojila Ema Crnkovič pred Lano Slatinšek, na drugem, sredi februarja v Mengšu pa je zmagala Lana Slatinšek, druga pa je bila Vita Kocjančič (Arrigoni). Na državnem prvenstvu je v konkurenci 32 igralk, najboljšo dnevno formo pokazala Ema Crnkovič, ki je na poti do finala premagala Tino Križnič (Mengeš), Erin Ukovič (Arrigoni) in v polfinalu še Nežo Gazvoda (ŠD SU). Prvo postavljena nosilka, Lana Slatinšek, je na previsoko oviro naletela v polfinalu, kjer jo je zaustavila Vita Kocjančič, ki je bila v osmini finala boljša od Valentine Mišigoj (Letrika), v četrtfinalu pa od Katarina Lešnjak (Vesna). Finalni obračun je s 4:0 pripadel Emi Crnkovič. Nastopilo je 32 kadetinj.

Tudi pri kadetih do naslova državnega prvaka ni prišel prvi nosilec, Luka Jokić, ki je dobil oba letošnja odprta turnirja za kadete. V konkurenci kar 91 igralcev je bil za igralca Mengša, ki je zato prišel do dveh naslovov med dvojicami, usoden Janez Jedlovčnik, ki je v napetem in izenačenem polfinalnem dvoboju zmagal s 4:3. Na poti do polfinala je Jedlovčnik premagal Aleksa Koželja (Savinja), Žana Vidmarja (Krka) in Miho Faturja (Savinja). Njegov nasprotnik v finalu je bil Bor Brodnjak (Kajuh Slovan), ki je bil boljši od Urha Trtnika (Mengeš), Zala Šeseka (Vesna), Brina Kunstlja (Savinja) in v polfinalu še od Blaža Pandeva (Inter Diskont). Več moči in več zbranosti je bilo v finalu na strani Jedlovčnika, ki je v še eni izenačeni tekmi zmagal s 4:3. V zadnjem nizu je zaostajal že z 8:5, na koncu pa je do naslova državnega prvaka prišel z izidom 12:10.

Pucončanki Zoja Žolek in Živa Dogar sta najtežje delo v igri dvojic imeli v četrtfinalu, ko sta šele v petem nizu strli odpor Petre Pie Fornazarič in Valentine Mišigoj (Letrika). V polfinalu sta brez izgubljenega niza premagali svojo klubsko soigralko, Ano Gergek in Katarino Lešnjak (Vesna), v finalu pa sta bili s 3:1 boljši od prvo postavljenih nosilk, Lane Slatinšek in Eme Crnkovič. Tretje mesto sta si z Ano Gergek in Katarino Lešnjak delili še Tina Križnič (Mengeš) in Tija Kastelic (Krka).

Maj Murn in Luka Jokić sta se »sprehodila« do naslova državnih prvakov v igri dvojic. V petih dvobojih nista izgubila niti niza, v polfinalu sta bila boljša od Brina Kunstlja in Mihe Faturja (oba Savinja), v finalu pa sta prav tako s 3:0 premagala še Bora Brodnjaka in Filipa Mušiča (oba Kajuh Slovan). Tretjega mesta sta se ob Kunstlju in Faturja veselila še Mark Dimnik in Zal Šesek (oba Vesna).

Na podoben način je Luka Jokić z Lano Slatinšek prišel tudi med mešanimi dvojicami, kjer tudi ni izgubil niza. V polfinalu sta bila boljša od Eme Crnkovič (Kema) in Brina Kunstlja (Savinja), v finalu pa sta bila proti njima nemočna tudi Živa Dogar (Kema) in Miha Fatur, ki sta pred tem v polfinalu s 3:2 premagala Ano Gergek (Kema) in Maja Murna (ŠD SU).

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh