Kadetinje prihodnje leto v prvem kakovostnem razredu

Slovenske kadetinje nadaljujejo z dobrimi nastopi na evropskem prvenstvu v Varaždinu, saj so si zagotovile igranje v prvem kakovostnem razredu. V prvi tekmi za uvrstitev od 9. do 16. mesta resda izgubile z Rusijo z 1:3, zato pa so v odločilni tekmi za obstanek med najboljšimi reprezentancami premagale Čehinje s 3:2. Izbranci Darijana Vizjaka so po porazu s Hrvaško z 2:3 v tekmi za uvrstitev od 17. do 28. mesta, izgubili še z Luksemburgom, prav tako z 1:3 in tako tekmovanje končali na 23. mestu. V petek se začenjajo posamični boji in v igri dvojic.

S prvim mestom v svoji skupini drugega kakovostnega razreda so se slovenske kadetinje preko repasaža in zmagi nad Grčijo uvrstile v prvi kakovostni razred. Toda da bi v njem igrale tudi v prihodnji sezoni, so morale v nadaljevanju ekipnih bojev dobiti vsaj še eno tekmo. V osmini finala so z 1:3 izgubile s Francozinjami, ki so po zmagi nad Portugalsko uvrstile v polfinale, v današnjem dopoldanskem programu pa so v prvi tekmi od 9. do 16. mesta igrale z Rusinjami. Začetek je bil obetaven, saj je Sara Tokić premagala Sofijo Umanec s 3:1, blizu zmagi pa je bila proti Jekaterini Ivanovi tudi Enya Moltara, ki je na koncu izgubila z 1:3. Slovenki sta bili brez pravih možnosti v igri dvojic, v četrtem dvoboju pa je Ivanova z zmago s 3:1 proti Tokićevi Rusiji priigrala končno zmago.

S preobratom do zmage proti Čehinjam

Vendar poraz z Rusinjami ni potrl slovenskih kadetinj, ki so bile proti Čehinjami že skorajda v izgubljenem položaju. Po zmagi Tokićeve nad Vendulo Sichanovo s 3:0, je Moltara z 2:3 izgubila proti Adeli Sazimovi, Čehinji pa sta bili boljši tudi v igri dvojic. Sazimova je v četrtem dvoboju proti Tokićevi vodila že z 2:0 v nizih, vendar se je slovenska kadetska in mladinska državna prvakinja s preobratom prišla do zmage. Zadnji niz je Novogoričanka dobila z 11:9. V izgubljenem položaju je proti Sichanovi bila tudi Moltara, ki je zaostajala z 1:2 v nizih, toda v četrtem in petem se je zbrala in slovenski reprezentanci prinesla zasluženo zmago. S tem pa tudi končno delitev 13. mesta.

»Na zadnjem evropskem prvenstvu smo bile 30., zato je bil naš prvi cilj, da to uvrstitev popravimo, drugi pa, da se uvrstimo v prvi kakovostni razred. Zadovoljna sem, kako sta Sara in Enya igrali skozi celotni turnir, kar nam daje upanje tudi za posamične boje, sta pa nekoliko slabše igrali v igri dvojic, kjer imata še veliko rezerv. Mi je pa žal zaradi poraza proti Franciji, saj bi v tej tekmi z malce več sreče in zbranosti lahko tudi dobile. Sploh zato, ker so Francozinje v nadaljevanju prvenstva prišle do kolajne,« je bila z nastopi svojih izbrank zadovoljna selektorica Vesna Ojsteršek.

Dva poraza za slovenske kadete

Prvo mesto so v svoji skupini v drugem kakovostnem razredu osvojili tudi slovenski kadeti, ki pa so v repasažu morali priznati premoč Slovaški, tako da so se borili za mesta od 17. do 28. Prvi dvoboj z domačini Hrvati so začeli dobro, z zmago Mihe Podobnika nad Leonom Benkom s 3:1 in zmagi v dvojicah s 3:0 so povedli z 1:0 in 2:1, saj je v drugem posamičnem obračunu Ivan Hencel s 3:1 premagal Brina Vovka Petrovskega. Žal pa nadaljevanje za slovensko izbrano vrsto ni bilo več tako uspešno, saj sta Podobnik in Vovk Petrovski ostala celo brez osvojenega niza. V tekmi za končno 21. mesto so slovenski kadeti zabeležili še en poraz, saj je bil boljši od njih še Luksemburg. Do edine zmage je prišel Podobnik, prvič pa je priložnost dobila tudi dvojica Aleks Ušaj in Jure Kraker, ki bosta svoje prve posamične dvoboje igrala v petkovih posamičnih kvalifikacijah.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh