Jorgiću sta se na glavnem turnirju pridružila še Kožul in Tofantova

Prvi dan tekmovanja na evropskih igrah v Krakovu sta se v slovenski reprezentanci najbolj izkazala Deni Kožul in Ana Tofant, ki sta se prebila na glavni turnir, kamor je bil že uvrščen Darko Jorgić. Praznih rok je med posameznicami ostala Katarina Stražar, ki je s Kožulom izpadla tudi v mešanih dvojicah.

Kot prva se je od slovenskih predstavnikov v Krakovu predstavila Tofantova, ki je v dopoldanskem delu programa v prvem krogu kvalifikacij s 4:2 (4, -6, 10, 7, -8, 6) ugnala Estonko Reelico Hanson. Težje delo jo je zvečer čakalo v drugem krogu kvalifikacij, ko se je pomerila s Turkinjo Ozge Yilmaz, ki je na svetovni lestvici krepko pred njo. Turkinja je na 147. mestu, Tofantova pa, kot najboljša Slovenka, na 239. mestu. Toda Mengšanka se na to ni kaj preveč ozirala ter zmagala s 4:1 (6, -7, 8, 7, 12). V prvem krogu bo v soboto ob 11.40 igrala proti Romunki Bernadette Szocs, 27. igralki svetovne lestvice.

V prvi krog glavnega turnirja se je iz kvalifikacij prebil tudi Kožul, ki je po hudem boju s 4:3 (-8, -4, 7, 8, 9, -7, 5) premagal 25-letnega Poljaka Jakuba Dyjasa, ki je v preteklosti tudi že premagal Jorgića. Veliko težje delo aktualnega slovenskega državnega prvaka čaka v soboto, ko bo ob 18. uri igral proti Hrvati Andreju Gaćini, ki je  na lestvici 27.

Od nadaljnjega tekmovanja se je poslovila Stražarjeva, ki je bila v prvem krogu kvalifikacij prosta, tako kot tudi Kožul, v drugem pa jo je s 4:0 (7, 3, 6, 7) zaustavila Srbkinja Sabina Šurjan. Stražarjeva je s Kožulom imela smolo v žrebu mešanih dvojic, saj sta že v prvem krogu igrala proti Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs in po ogorčenem boju sta izgubila z 2:3 (-7, -5, 5, 9, -4).

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec, Jorgić, trinajsti igralec svetovne lestvice, je bil danes prost, njegov nasprotnik v prvem krogu glavnega turnirja pa bo 33-letni Romun Ovidiu Ionescu, 112. igralec svetovne lestvice.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh