Jorgić za četrtfinale v četrtek proti Calderanu

Na enem najmočnejših turnirjev sezone v Singapurju, na katerem igra tudi vseh dvajset najboljših igralcev na svetovni lestvici, je Darko Jorgić v drugem krogu premagal Nemca Kiliana Orta s 3:0 (8, 9, 4). V osmini finala bo njegov nasprotnik Brazilec Hugo Calderano.

Trenutno deseti igralec svetovne lestvice je imel svoj prvi današnji dvoboj že zgodaj popoldne po lokalnem času, v katerem je s Švedom Trulsom Möregardom moral priznati premoč južnokorejski dvojici Woojin Jang/Jonghoon Lim, ki je zmagala s 3:2 (-5, 8, 5, -5, 3). Slovensko-švedska naveza je v prvem krogu s 3:1 premagala Slovaka Lubomirja Pišteja in Francoza Emmanuela Lebessonua s 3:1.

Toda za Jorgića je bil nato pomembnejši večerni nastop med posamezniki, ko se je v drugem krogu pomeril z Ortom, 58. igralcem svetovne lestvice, medtem ko je Möregard že včeraj premagal Avstrijca Roberta Gardosa s 3:0. Brez izgubljenega niza je do zmage prišel tudi 24-letni Hrastničan, ki je prikazal veliko bolj zanesljivo igro kot v prvem krogu, ko je s 3:1 ugnal Hrvata Tomislava Gaćino.

»Zbran sem bil od prve do zadnje točke, vedel sem, kaj me čaka, saj sva bila s Kilianom eno sezono soigralca v Bad Königshofnu, lani pa me je premagal s 3:0, zato sem bil pred tekmo tudi zelo nervozen. Tudi zato sem bil ves čas zbran, igral pa sem resnično dobro. Če bi drugi niz, ko sem zaostajal s 3:8, izgubil, bi se morda ta tekma odvijala drugače, vendar mi je uspel preobrat. Povedel sem z 2:0 v nizih, potem pa je bilo vse lažje. Tudi Kilian je igral dobro, vrnil je veliko težkih žogic in tudi zato sem toliko bolj vesel, da sem ga premagal s 3:0 in privarčeval energijo za nadaljevanje turnirja,« je svojo pot do druge posamične zmage v Singapurju opisal Jorgić.

Veliko težje delo ga časa v osmini finala, kjer bo njegov nasprotnik Calderano. Odlični Brazilec, sicer peti igralec na svetovni lestvici, je v prvem krogu 3:2 premagal Seungimna Choja (57.) iz Južne Koreje, v drugem pa s 3:1 Japonca Jukiya Uda (20.).

»S Calderanom sva igrala že večkrat. Dvakrat sem ga premagal, trikrat izgubil, najbolj pa boli poraz v osmini finala na svetovnem prvenstvu v Houstonu, ko me je premagal s 4:1. Gre za zelo zahtevnega nasprotnika z močnimi udarci, zato bom moral ohraniti mirno glavo, še nekoliko dvigniti formo in iskreno upam, da bom v četrtek prikazal svojo najboljšo igro in se uvrstil v četrtfinale,« pa je pred četrtkovim dvobojem z Brazilcem še dejal najboljši slovenski namiznoteniški igralec.

Na turnirju, ki se je začel v soboto in bo trajal do nedelje, najboljši svetovni namiznoteniški igralci merijo za 2000 točk za svetovno lestvico in skupni denarni sklad, ki znaša dva milijona dolarjev.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh