Jorgić z zmago čestital Andreji Ojsteršek Urh za rojstni dan

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec na svetovni lestvici, Darko Jorgić, je proti Špancu Alvaru Roblesu v svojem prvem nastopu na olimpijskih igrah v drugem krogu ubranil tri zaključne žogice v šestem nizu, v sedmem pa je zaostanek štirih točk, 3:7, spremenil v zmago. Končni izid je bil 4:3 (2, 10, -5, -9, -5, 13, 8) za Jorgića, ki se bo v tretjem krogu posamičnega turnirja, pomeril z Britancem Liamom Pitchfordom. V ponedeljek bo Bojan Tokić v drugem krogu igral s Hrvatom Tomislavom Pucarjem.

Na svetovni lestvici je Jorgić, ki bo čez pet dni praznoval svoj 23. rojstni dan, na 28. mestu. Robles, ki je v prvem krogu premagal Argentinca Gastona Alta, pa je na 63. mestu. V vlogi favorita je bil torej v današnjem obračunu sedem let mlajši Hrastničan, ki je v prvem nizu povedel s 7:0 in ga nato tudi gladko dobil.

Veliko bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem je bil v končnici bolj zbran Jorgić, ki pa v tretjem nizu nikakor ni prišel do svoje igre. V četrtem je Jorgić še vodil s 7:4, po minuti odmora pa je levorokemu Špancu uspel popolni preobrat za izenačenje v nizih. Tudi v petem nizu so se težave Hrastničana nadaljevale, v šestem pa je bila prednost do končnice niza večinoma na njegovi strani. Vodil je s 5:3, 7:5, 8:6 in 9:7, a je Robles izid vedno izenačil. V dramatični končnici je imel Španec tudi tri zaključne žogice za končno zmago, a se Jorgić ni predal in je niz dobil s 15:13.

V sedmem nizu je na začetku bolje kazalo španskemu igralcu, ki je povedel s 4:1, vodil pa je tudi še s 7:3. Čeprav je bil mladi Hrastničan že v na videz izgubljenem položaju, je na osmi točki izid izenačil, s tremi zaporednimi točkami pa se je veselil težko priborjene, a zaslužene zmage, svoje prve na olimpijskih igrah, s katero je podaril tudi lepo darilo svoji selektorici Andreji Ojsteršek Urh, ki ravno danes praznuje rojstni dan.

»V najini zadnji medsebojni tekmi sem proti Roblesu že izgubljal z 1:3, vendar sem se nato vrnil. Danes je bilo drugače. Povedel sem z 2:0 in mislil, da nadzorujem tekmo. Toda nato se je obrnilo in na koncu je spet bila drama,« je za TV Slovenija povedal Jorgić in nadaljeval: »Naredil sem preveč lahkih napak, igral ves čas enako, po istem kopitu, tako da se je Robles na to navadil,« je pojasnil Hrastničan, ki je v šali dejal, da je očitno danes svoj backhand, svoje močno orožje, očitno pozabil v Sloveniji.

Kakorkoli že, v tretjem krogu bo moral prikazati veliko boljšo igro, če bo želel premagati Britanca Pitchforda, 15. igralca svetovne lestvice. »Do zdaj sva igrala dvakrat, en dvoboj je dobil Pitchford, enega jaz. Dejstvo je, da gre za igralca iz top 20, zato bo on v vlogi favorita, toda po drugi strani bo to njegov prvi obračun na teh OI, kar je mogoče plus zame. Jutri imam prost dan, nato pa bom poskusil presenetiti Pitchforda in se prebiti med 16,« je zaključil Jorgić.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh