Jorgić z dobro popotnico v Laško

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec, Darko Jorgić, 23. na svetovni lestvici ITTF, ki je zaradi klubskih obveznosti moral izpustiti prvi WTT Contender turnir v Laškem, se je s Saarbrücknom uvrstil v četrtfinale lige prvakov. Na turnirju v Saarbrücknu je njegova ekipa zmagala trikrat, veliko zaslug za prvo mesto pa je imel tudi Jorgić.

V kvalifikacijski skupini C je lanskoletni finalist lige prvakov, Saarbrücken v prvi tekmi s 3:1 premagal poljsko ekipo K. S. Dekorglass Dzialdowo. Jorgić je v prvem dvoboju s 3:1 ugnal Jakuba Dyjasa, po enkrat pa sta bila za Saarbrücken uspešna še Tomas Polansky in Patrik Franziska, ki je z 2:3 izgubil proti Trulsu Moregardu.

V drugi tekmi prvega kroga je bil danski Roskilde Bordtennis Btk96 s 3:1 boljši od francoske ekipe AS Pontoise Cergy, ki je v drugem krogu z 0:3 izgubil proti Dekorglass Dzialdowu. Domačini turnirja so v svoji drugi tekmi brez izgubljenega dvoboja premagali Roskilde Bordtennis Btk96, Jorgić je s 3:0 premagal Jensa Lundqivsta, s to zmago pa so bili praktično že uvrščeni v četrtfinale. Poljski Dekorglass Dzialdowo je v zadnjem, nedeljskem krogu, s 3:0 premagal danskega državnega prvaka, in se tako ob Saarbrücknu uvrstil v četrtfinale, medtem ko so bili domačini z 2:1 boljši od ekipe AS Pontoise Cergy. Edino zmago za francosko ekipo je prispeval Emmanuel Lebesson, ki je s 3:2, zadnji niz je dobil s 6:4, ugnal Jorgića. Ker je Saarbrücken že osvojil prvo mesto, četrtega dvoboja niso igrali.

»Danes sem bil postavljen za poziciji dve in sem igral samo dvoboj z Lebessnonom, ki me je tesno premagal. Čeprav smo bili že pred tem dvobojem na prvem mestu, bi bilo vseeno slajše zmagati, kot izgubiti. Za svojo trenutno formo bi dejal, da je sicer čisto okej, vendar nič več od tega, sem bil pa zadnja dva tedna z glavo pri stvari in zato sem na tekmah zmagoval. Turnir WTT Contender Novo mesto bo res močen, ampak iskreno upam, da bom pokazal dobre igre, še posebej zato, ker igram na domačih tleh. Cilj je vsekakor preboj v polfinale, vse pa bo odvisno od moje igre in od žreba. V Slovenijo pridem že v ponedeljek, v Laško dva dni kasneje,« je po koncu kvalifikacij lige prvakov dejal Jorgić, ki bo svojo prvo tekmo imel v četrtek, 11. novembra, na dan svetega Martina, 11. novembra, ko se bo mošt spremenil v vino.

V četrtfinale lige prvakov so ob Saarbrücknu in Dekorglass Dzialdowu uvrščeni še lanskoletni evropski klubski prvak, Borussia Düsseldorf, Sporting Clube de Portugal, ruski TTSC UMMC, francoski Gv Hennebont TT, ruski Fakel Gazprom Orenburg in nemški Neu-Ulm.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh