Jorgić v Singapurju že v osmini finala

Trenutno dvanajsti igralec svetovne lestvice ITTF, Darko Jorgić, je v drugem krogu turnirja WTT Singapur Smash 2022 premagal šestnajstletnega Kitajca Lin Shidonga s 3:2 (-10, 6, -7, 7, 10). V osmini finala bo njegov nasprotnik še en Lin, in sicer Tajvanec Lin Yun-Ju, sedmi igralec sveta, v ponedeljek pa bo v osmini finala igral še v dvojicah s Čehom Tomašem Polanskim. Njuna nasprotnika bosta Nemca Benediktu Duda in Dang Qiu.

Že v prvem krogu je triindvajsetletni Hrastničan potreboval pet nizov, da je strl odpor Japonca Shunsuka Togamija, še trši oreh pa je bil Lin Shidong. V dramatičnem obračunu, polnem preobratu, je bil Jorgić po zaostanku v nizih z 1:2, v četrtem in petem nizu dovolj zbran, da je strl odpor kitajskega najstnika, ki ga imajo za naslednika Fan Zhendonga, trenutno najboljšega igralca na svetu.

»Lin Shidong je resda mlad, vendar igra zelo kakovosten namizni tenis, vemo pa, kaj pomeni kitajska šola namiznega tenisa. Ne govorijo zastonj, da je novi naslednik Fan Zhendonga. Zadovoljen sem, da mi je uspelo premagati res zahtevnega igralca, ki me je čutil skozi celotno tekmo. Na koncu sem bil bolj agresiven in zato sem zmagal. Že od začetka bi morali igrati bolj agresivno, vendar nisem našel rešitve na njegov servis in prve žogice,« je po zmagi nad Linom dejal Jorgić, ki se bo v osmini finala pomeril z Lin Yun-Jujem, s katerim se je igral že v četrtfinalu olimpijskih iger v Tokiu.

»V Tokiu me je premagal s 4:0, ampak iskreno upam, da mi bo uspelo narediti preskok in mu parirati. Mislim, da igram šele v torek, tako da imam jutri prost dan kar se tiče posamezne konkurence, igram samo dvojice. Upam na dobro igro in na morebitni preboj v četrtfinale,« pa je Jorgić povedal o nasprotniku v osmini finala turnirja v Singapurju.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh