Jorgić v osmini finala, konec za Kožula in Tofantovo

Drugi tekmovalni dan v namiznem tenisu na evropskih igrah v Krakovu je bil od slovenskih predstavnikov uspešen le za Darka Jorgića, ki je v prvem krogu glavnega turnirja s 4:2 (-8, 10, 10, -9, 9, 10) premagal Romuna Ovidiuja Ionescuja. Praznih rok sta ostala Deni Kožul, ki je z 2:4 (9, -7, 9, -7, -2, -9) moral priznati premoč Hrvata Andreja Gaćine in Ana Tofant, ki jo je s 4:0 (6, 7, 7, 7) premagala Romunko Bernadette Szocs.

Trenutno štirinajsti igralec svetovne lestvice, Jorgić je na njej izgubil eno mesto, je imel proti neugodnemu, izkušenemu 33-letnemu Romunu, 112. na lestvici ITTF, veliko nihanj. Najbolj pomembno je, da je bil led prebit in da se je uvrstil v drugi krog, kjer bo njegov nasprotnik Avstrijec Robert Gardos, ki je pri 44 letih na 45. mestu svetovne lestvice. V svoji dolgi karieri pa je tudi že osvajal kolajne na evropskih prvenstvih.

»Vedno pravim, da so prve tekme najtežje. Danes pa je bil še posebej zahteven dvoboj, saj sem igral proti tekmecu, s katerim se dobro poznava. Tudi on igra v nemški ligi, tako da sva v zadnjem času odigrala veliko dvobojev. Zadnja dva sem dobil šele po sedmem nizu, tako da sem nekaj takega pričakoval. Led sem prebil, zdaj pa naprej,« je po dvoboju za Slovensko tiskovno agencijo dejal Jorgić, ki se je dotaknil tudi nedeljskega obračuna z Gardosem: »Tukaj lahkih tekmecev ne bo. Tudi Avstrijec je močan, pokazati bom moral odlično igro, če ga želim premagati. Doslej sva se pomerila le enkrat, in sicer na ekipnem evropskem prvenstvu na Portugalskem, ko smo s Slovenijo osvojili bronasto kolajno.«

Že dopoldne se je od nadaljnjega tekmovanja poslovila Tofantova, ki je bila proti izkušeni Szocsovi brez pravih možnosti za uspeh, zato pa je bil toliko bližje napredovanju Kožul, ki je proti 27. igralcu svetovne lestvice povedel z 2:1 v nizih, v nadaljevanju pa je vseeno moral priznati premoč Hrvata. Za Kožula pa evropske igre še niso končane, saj ga z Jorgićem, Petrom Hribarjem in Miho Podobnikom čaka še ekipni del tekmovanja. Slovenija bo v četrtek, 29. junija, v osmini finala igrala s Slovaško.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh