Jorgić v Novi Gorici v dveh finalih

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić, deseti igralec sveta, je domačem turnirju serije WTT Contender v Novi Gorici spet razveselil navijače in se uvrstil v finale. V polfinalu je po ogorčenem boju s 4:3 (7, 4, -10, -8, -8, 8, 5) premagal Nemca Beneditka Dudo, tako da se bo v nedeljo, ob 15.45 v finalu pomeril z Japoncem Horitom Shinozujem. Za 24-letnega Hrastničana pa ne bo to edini nedeljski finale, kajti ob 17.10 bo s Tomašem Polanskym igral še finale v konkurenci moških dvojic.

S Tomašem Polanskym, s katerim skupaj igrata tudi v Saarbrücknu, bi moral Jorgić v današnjem popoldanskem programu v polfinalu igrati proti Japoncema Mizukijem Oikawo in Yuto Tanako. Žal do dvoboja ni prišlo, ker je Tanaka sporočil, da zaradi poškodovane rame ne more igrati. Tako sta se Jorgić in Polansky v finale uvrstila brez boja, v njem pa bosta njuna nasprotnika spet Japonca, tokrat Shunsuke Togami in Hiroto Shinozuka, ki sta bila s 3:2 (12, -4, 8, -12, 5) premagala Daeseong Choja in Sangsu Leeja iz Južne Koreje.

Za Jorgića pa to ne bo edini nedeljski obračun s Shinozuko, 44. igralcem svetovne lestvice, ki je v polfinalu po hudem boju s 4:3 (6, 7, -10, -7, -7, 10, 6) premagal rojaka Oikawo. Sedem nizov je za zmago potreboval tudi junak številnih novogoriških gledalcev, ki so imeli nemalo zaslug, da je Jorgić na koncu le strl odpor nemškega levičarja, 28-letnega Beneditka Dudo, 36. igralca svetovne lestvice. Hrastničan je polfinalni obračun začel odlično, povedel z 2:0 v nizih, v tretjem pa tudi že vodil s 5:1. Toda v nadaljevanju se je Duda vrnil v igro, medtem ko Jorgiću nikakor ni šlo. A le do šestega niza, ko je dokazal, zakaj je trenutno deseti igralec sveta. Z odlično igro je naprej izid izenačil na 3:3 v nizih, v odločilnem sedmem pa je tekmecu prepustil le štiri točke. Za svoj drugi finale svetovne serije WTT Contender.

»Še enkrat več se je potrdilo, da proti takšnim igralcem, kot je Duda, nikoli ni konec. Če igram svoj najboljši tenis, me lahko premaga le top 5 igralcev na svetu in v prvih dveh nizih, vse do vodstva s 5:1 v tretjem, sem bil na pravi poti. Toda če začnem padati v glavi, ko nisem popolnoma zbran, začne moja igra nihati in takrat sem ranljiv. Na srečo sem igral doma, pred glasnimi navijači, ki so me vrnili v igro. Če ne bi bilo njih, ne vem, ali bi premagal Dudo,« je po dvoboju dejal Jorgić, ki je v dopoldanskem četrtfinalu s 3:0 (10, 7, 9) ugnal Francoza Cana Akkuza.

V ženski posamični konkurenci se bosta pomerili Yubin Shin iz Južne Koreje, 34. igralka, ki je v prvem krogu s 3:1 premagala Ano Tofant  in Xiaoxin Yang iz Monaka, sicer 14. igralka sveta. Finale se bo začel ob 15. uri. V konkurenci ženskih dvojic bosta ob 16.30 Švedinji Linda Bergstrom in Christina Kallberg igrali proti Chengzhu Zhu in Hoi Kem Doo iz Hongkonga. Že danes pa je bil na sporedu finale v mešanih dvojicah, kjer sta s 3:0 (7, 7, 5) slavila Yubin Shin in Jonhgoon iz Južne Koreje proti indijskemu paru Manika Batra in Sathiyan Gnanasekaran, ki sta v četrtfinalu bila s 3:1 boljša od Katarine Stražar in Denija Kožula.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh