Jorgić v Muscatu prepričljivo v četrtfinale

Dobitnik srebrne kolajne z zadnjega evropskega prvenstva v Münchnu, Darko Jorgić, je na turnirju WTT Contender Muscat 2022, postavljen za prvega nosilca. V prvih dveh krogih je 24-letni Hrastničan to vlogo popolnoma opravičil, saj je najprej premagal mladega Francoza Felixa Lebruna, v drugem pa je bil boljši še od Kitajca Sheng Yana.

Trenutno osmi igralec svetovne lestvice je ohranil odlično formo z evropskega prvenstva, kar je potrdil že v včerajšnji uvodni tekmi turnirja v Muscatu, ko je s 3:0 (6, 8, 6) premagal čudežnega francoskega dečka, ki bo čez štiri dni praznoval svoj 16. rojstni dan. Še bolj prepričljiv je bil danes, saj je Kitajcu Yanu, v treh nizih, prepustil le 16 točk. Jorgić je do uvrstitve v četrtfinale prišel z zmago s 3:0 (4, 8, 4).

»Mislim, da sem resnično v dobri formi, v igri čutim sproščenost, žogice letijo tja, kamor želim. Kakšnega pritiska, ker sem prvo postavljeni nosilec, ne čutim, kot rečeno, igram sproščeno in za zdaj vse deluje dobro,« je Jorgić na kratko komentiral dozdajšnja dvoboja v Muscatu. Čeprav je na tisoče kilometrov oddaljen od Slovenije, z navdušenjem spremlja odbojkarsko svetovno in košarkarsko evropsko prvenstvo.

»Žal imam težave s povezavo, tako da tekem ne morem spremljati. Vsekakor pa je lepo gledati naše športnike, kako dobro igrajo in napredujejo. Lepo je igrati za Slovenijo, ko vsi vedo za nas,« je še dodal Jorgić.

V četrtfinalu se bo pomeril z Woojin Jangom iz Južne Koreje, 28. igralcem svetovne lestvice.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh