Jorgić v Montreuxu že v polfinalu

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec se je na evropskem TOP-16 v Montreuxu, na katerem brani lanskoletno prvo mesto, uvrstil v polfinale. V prvem krogu je bil boljši od Danca Jonathana Grotha s 4:0 (10, 6, 10, 5), v drugem pa je imel nekaj več težav proti Francozu Simonu Gauzyu, ki ga je premagal s 4:2 (-5, 4, 9, -8, 6, 8). Njegov nasprotnik v polfinalu bo v nedeljo, ob 12.10, Nemec Dimitrij Ovtcharov.

Trenutno deveti igralec svetovne lestvice ITTF je imel proti 30-letnem levorokem Grothu, s katerim sta se v prvem krogu pomerila tudi lani, v uvodnem nizu veliko težav, da je strl njegov odpor. Podobno je bilo tudi v tretjem nizu, zato pa 24-letni Hrastničan v drugem in četrtem nizu ni dovolil nobenega presenečenja.

»Bilo je veliko težje kot lani. Tokrat se je Groth dobro pripravil na mojo igro, tako da sem se moral pošteno potruditi, da sem prišel do zmage,« je svoj uvodni dvoboj na turnirju šestnajstih najboljših evropskih igralcev komentiral Jorgić.

V četrtfinalu je bil njegov nasprotnik Gauzy, ki je v prvem krogu s 4:2 premagal Portugalca Joaa Geralda. Osemindvajsetletni Francoz, sicer 31. na svetovni lestvici, je v prvem nizu prevladoval za mizo, toda že v drugem je Jorgić pokazal vso svojo kakovost. Več dela je imel v tretjem nizu, v katerem je izkoristil drugo zaključno žogico. V četrtem je bil ves čas v prednosti Gauzy, v petem pa je Hrastničan pri vodstvu s 5:4 vzel time-avt, nato dosegel tri zaporedne točke in na koncu prišel do zanesljive zmage. Čeprav je v šestem nizu Francoz vodil že s 7:3, je Jorgić še enkrat več pokazal, zakaj sodi med deset najboljših igralcev sveta. S šestimi zaporednimi točkami je prišel do dveh točk prednosti, nato pa je izkoristil že svojo prvo zaključno žogico.

»Ni bil lahek obračun. To sem vedel že pred tekmo, sploh glede na to, da sem ga v ligaških tekmah v Bundesligi premagal trikrat zaporedoma, zadnjo celo brez izgubljenega niza. Tokrat se je pokazalo, da je čvrst nasprotnik. Dobro mi je vračal serve, sam pa tudi še nisem tisti pravi Darko, kakršen sem bil lani, ampak kot sem že pred turnirjem dejal, da čutim določen pritisk ob branjenju lanskoletnega naslova. Veseli me, da mi je v šestem nizu uspelo zaostanek štirih točk spremeniti v zmago, kajti nikoli se ne ve, kaj bi se lahko zgodilo v sedem nizu, Resnično sem vesel, da sem se uvrstil v polfinale. Na koncu sem zadovoljen s svojo igro, predvsem z zmago,« je dvoboj z Gauzyem komentiral Jorgić.

V polfinalu bo njegov nasprotnik izkušeni Ovtcharov, ki je na svetovni lestvici mesto za njim. Nemec je v prvem krogu premagal Avstrijca Roberta Gardosa s 4:1, v četrtfinalu pa prav tako s 4:1 še Hrvata Andreja Gaćino.

»Ovtcharov je odigral že veliko turnirjem TOP 16, večkrat ga je tudi že osvojil, tako da se zna soočiti s tem pritiskom, zato bom moral pokazati nekaj več, kot v današnjih dvobojih, če ga bom želel premagati. Zadnja dva obračuna je dobil on, pred tem sem bil dvakrat zaporedoma uspešen jaz, tako da pričakujem izenačen obračun. Moral bom igrati točko za točko, skušati dobiti čim več lahkih točk in ohraniti mirno glavo,« pa je pred jutrišnjim dvobojem s 34-letnim Ovtcharovom, ki je do zdaj dobil tri TOP-16 (2015, 2016, 2017) in pred tem leta 2012 tudi TOP-12.

V drugem polfinalnem obračunu se bosta pomerila Dang Qui iz Nemčij in Anglež Liam Pitchford, ki je po zaostanku z 1:3 premagal prvega nosilca, Šveda Trulsa Möregardha.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh