Jorgić v Macau v skupini z Leejem in Apolonio

V ponedeljek se bo v Macau začel svetovni pokal ITTF za posameznike in posameznice. Nagradni sklad znaša milijon ameriških dolarjev, med udeleženci pa je tudi Darko Jorgić, ki bo igral v skupini 12 proti Sangsu Leeju iz Južne Koreje in Portugalcu Tiagu Apolonii. V glavni žreb se bodo uvrstili zmagovalci šestnajstih kvalifikacijskih skupin.

Sistem tekmovanja svetovnega pokala bo drugačen, kot smo ga navajeni na največjih turnirjih. V skupinskem delu tekmovanja se bodo igrali le štirje nizi, kar pomeni, da je izid lahko tudi neodločen, 2:2, tako da bo vse skupaj še bolj napeto, od osmine finala naprej pa se bo igralo na štiri dobljene nize.

V Macau so spet zbrani vsi najboljši igralci s svetovne lestvice. Od najboljše dvajseterice recimo ni samo Nemcem Dimitrija Ovtcharova in Patricka Franziske, soigralca Darka Jorgića v Saarbücknu, s katerim sta pred štirinajstimi dnevi osvojila evropsko ligo prvakov.

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec, ki je trenutno 13. na svetovni lestvici ITTF, se bo v skupini 12 pomeril s 33-letnim Korejcem Leejem, 28. na svetovni lestvici in štiri leta starejšim Apolonio, 41. na svetovni letvici. »Oba sta zelo neugodna, sistem tekmovanja je nekoliko drugačen, vendar za vse enak, tako da se bo nanj potrebno šele navaditi. Bo, kar bo,« je na kratko žreb komentiral 25-letni Hrastničan.

»Lahko bi rekli, da gre za zanimivo skupino, v kateri ima Darko zagotovo vse možnosti za napredovanje, toda pri tem sistemu tekmovanja je vse možno,« pa je Jorgića dopolnila Andreja Ojsteršek Urh, selektorica slovenske namiznoteniške reprezentance.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh