Jorgić v Goi že v osmini finala

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec, Darko Jorgić, je na turnirju WTT Contender v indijski Goi z nagradim skladom 230.000 evrov, v drugem krogu premagal Singapurca Izaaca Queeka s 3:1 (9, -8, 7, 10). V osmini finala bo igral z zmagovalcem dvoboja med Južnokorejcem Yaehyunom Anom in Nemcem Patrickom Franczisko.

Le nekaj dni po tretji zaporedni zmagi na evropskem TOP 16 v Montreuxu, Jorgić nastopa v Goi. V prvem krogu je bil prost, v drugem pa se je pomeril s 17-letnim Queekom, ki mu je nudil zelo dober odpor. Uvodni niz je dobil z minimalno razliko, čeprav je že vodil z 8:5, vendar je Singapurec s štirimi zaporednimi točkami celo povedel, toda ko je bilo najbolj potrebno, je Hrastničan niz dobil. V drugem je Queek povedel s 3:0, že na tretji točki je Jorgić izid izenačil, vendar je bilo to zadnje izenačenje v tem nizu, ki ga je dobil 56. igralec na svetovni lestvici ITTF. Tudi tretji niz je bil izenačen, a le do šeste točke, nato ga je Jorgić zanesljivo dobil, zato pa je imel več težav v četrtem nizu, ko je izkoristil tretjo zaključno žogico.

»Prvi obračuni so vedno najtežji. Dejstvo je, da nisem pokazal najboljše igre, vendar je bilo to še vedno dovolj, da sem se uvrstil v naslednji krog. Seveda bom moral že v osmini finala prikazati boljšo igro, saj bom igral proti močnejšemu nasprotniku. Forma je solidna, upam, da se bo dvigovala kot v Montreuxu in da bom tudi na turnirju WTT naredil korak naprej. Občutki so dobri, spet se bolj sproščen, zmaga v Montreuxu mi je zagotovo dala dodatno energijo,« je po svojem prvem nastopu v Goi dejal Jorgić.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh