Jorgić v finalu nemškega prvenstva

Nekaj dni pred začetkom svetovnega prvenstva v Durbanu v Južni Afriki se je Darko Jorgić s Saabrücknom uvrstil v finale nemške bundeslige. V odločilni tretji polfinalni tekmi so aktualni evropski klubski prvaki doma premagali Liebherr Ochsenhausen. H končnemu uspehu je eno zmago prispeval tudi najboljši slovenski namiznoteniški igralec.

Pred devetimi dnevi je Saarbrücken v prvi polfinalni tekmi doma premagal ekipo iz Ochsenhausna. Do dveh zmag je prišel Patrick Franziska, do ene pa Jorgić, ki je bil s 3:1 boljši od Simona Gauzya. Edino zmago za goste je prispeval Alvaro Robles, ki je bil boljši od Cedrica Nuytincka.

V petkovi drugi polfinalni tekmi je s 3:2 slavil Ochsenhausen, obe zmagi za goste pa je prispeval Franziska, medtem ko je Jorgić z 0:3 izgubil proti Gauzyu, prav tako pa sta bila z Nuytinckom neuspešna v dvojicah. O drugem finalistu, po dveh zmagah s 3:0 se je kot prva v finale uvrstila Borussia Düsseldorf, ki je bila boljša od ekipe Post SV Mülhausen, je tako odločala tretja tekma, ki je bila spet v Saarbrücknu. Franziska je bil v prvem dvoboju boljši od Gauzyja, Jorgić je s 3:1 premagal Roblesa, medtem ko je v tretjem obračunu Samuel Kulczycki premagal Nuytincka. Odločilno zmago za uvrstitev v finale je za domačo ekipo dosegel razpoloženi Franziska.

»Pričakovali smo, da bo polfinale z Ochsenhausnom težak. Žal se nam v petek ni izšlo, tudi zato, ker sem bil premalo zbran, medtem ko je Patrick svojo nalogo opravil zelo dobro. Tako kot tudi v tretji tekmi v naši dvorani, v kateri vedno igramo dobro. Veseli me, da sem tudi sam pripomogel k uvrstitvi v finale, ki bo šele v začetku julija, od danes naprej pa razmišljam samo od SP,« je po novem klubskem uspehu dejal Jorgić.

Na SP v Durbanu bodo od Jorgiću slovenske barve branili še Deni Kožul, Ana Tofant in Katarina Stražar. Z njimi bo selektorica Andreja Ojsteršek Urh.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh