Jorgić v četrtfinalu WTT Contenderja v Laškem

V Laškem je turnirju WTT Contender Novo mesto 2021 presented by I Feel Slovenia do konca dvotedenskega namiznoteniškega druženja le še 21 dvobojev. Najmanj v enem med njimi bo še udeležen slovenski predstavnik. Darko Jorgić se je kot šesti postavljeni igralec moškega dela turnirja med posamezniki prebil v četrtfinale. Odigral ga bo jutri ob 14.30 v Treh Lilijah s Kitajcem Zhou Qihaom.

Danes se je v osmini finala poslovil Bojan Tokić, ki je morda odigral svoj zadnji dvoboj v reprezentančnem dresu v slovenski dvorani, končali pa sta tudi Katarina Stražar in Lea Paulin med ženskimi dvojicami. S prebojem med osem sta dosegli enega največjih uspehov slovenskega ženskega namiznega tenisa.

Triindvajseti igralec svetovne lestvice, Darko Jorgić je prišel med osem najboljših in v celoti potrdil vlogo 6. nosilca na turnirju. Nekaj postavljenih igralcev se je celo že poslovilo, med njimi tudi 2. nosilec in drugi najboljši Evropejec na svetovni lestvici Šved Mattias Falck. Že v prvem večeru ga je izločil Japonec Yuto Kizukuri, ki pa je danes izgubil s Kitajcem Zhou Qihaom, ki pa bo zdaj nepričakovano naslednji nasprotnik Darka Jorgića.

V osminifinala je Jorgić odigral toliko, kot je bilo treba. Takrat ko je potreboval točke, jih je tudi osvajal. Tretji niz je prepustil Indijcu Sathiyanu Gnanasekaranu, s katerim sta dobra znanca že z nemškega prvenstva in z lanskih olimpijskih kvalifikacij na severu Portugalske. Tako kot v lanskem februarju, ko se je dvoboj igral na štiri dobljene nize, je bil Hrastničan uspešnejši tudi tokrat. Uvodna dva niza je Jorgić v pospešenem ritmu odločil v svojo korist. Sploh drugega, ko ja Indijca pustil na tretji točki. Sledil je niz, ko se Jorgić ni najbolj naprezal, nasprotniku pa je z enako mero na pet vrnil tudi v četrtem nizu in dvoboj 2. kroga zaključil s 3:1 (9, 3, -5, 5) v nizih ter stopil pred mikrofone: »Danes vam nisva ponudila nekega posebnega užitka v tem dvoboju. Očitno niti on, kaj šele jaz nisva bila najbolj razpoložena za igro. Osredotočena sva bila le na zbiranje točk, kar je bilo konec koncev tudi najbolj pomembno. Niti se pretirano ne bi vračal k dvoboju, zame je najbolj pomembno, da sem med osem. Želel sem si igrati v domači dvorani tudi v soboto. Ne razmišljam niti o tem, kaj bo novi dan prinesel, niti o tem, da Mattiasa Falcka ni več na turnirju. Tu je zdaj pomemben le Zhou, svetovna lestvica ni realna. Kitajcev dolgo ni bilo na turnirju, dogajanje ob mizi bo pokazalo vse.«

Bojan Tokić je morda celo zadnjič v slovenski opravi igral v slovenski dvorani. Žreb mu je znova namenil prvega nosilca Kitajca Lina, ki je zmagal s 3:0 (9, 10, 3). V uvodnih dveh nizih je izkušeni Tokić naredil prav vse, da bi tudi tokrat »ujel« vsaj en niz. Ni mu uspelo, bil pa je obakrat blizu. Sploh v drugem nizu, ko je vodil z 10:8, nobena od zaključnih žogic pa ni končala tam, kjer si je »Toko« želel. Ob polni dvorani bi bilo morda vse drugače, ob prepovedi obiska s strani ITTF pa tega pritiska s tribun ni bilo. Tretji niz se je zgolj igral, da se je dvoboj lahko zaključil po pravilih igre. »Močan je, res je zelo dober. Mnogo dvobojev sem imel s Kitajci. Tri generacije njihovih igralcev sem preizkusil. Očitno ga pripravljajo za naslednje olimpijske igre. Težko si predstavljam, kako je tako zgodaj končal prvi turnir. Očitno ga je to podžgalo, da je zdaj precej bolj previden. Tudi za Kitajce je po dolgi odsotnosti, igra z nami iz Evrope nov izziv,« pa je povedal Bojan Tokić, ki ga očitno na bližnjem svetovnem prvenstvu v Houstonu le ne bomo videli v slovenskem dresu. Odločitev bo padla v naslednjem tednu.

Katarina Stražar in Lea Paulin sta s prebojem v četrtfinale WTT Contenderja v Treh Lilijah dosegli enega največjih uspehov slovenskega ženskega namiznega tenisa. Včerajšnja zmaga s Švedinjama je bila ogromno presenečenje, tudi danes pa sta na začetku programa med ženskimi dvojicami odščipnili niz evropskima ekipnima prvakinjama iz Cluja pred nekaj tedni Sabine Winter in Nini Mittelheim. Nemki sta dvoboj odprli z zmago v prvem nizu, drugega sta Slovenki odločili v svojo korist. Očitno pa sta s tem močno razjezili nemško dvojico, ki do konca dvoboja ni več prepustila več kot šestih točk. Končalo se je 3:1 za Nemki (11, -7, 1, 5). To je bil obenem zadnji slovenski ženski namiznoteniški nastop na mednarodni sceni v tem letu, saj Slovenk na bližnjem SP v ZDA ne bo.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh