Jorgić v četrtfinalu turnirja v Astani

Trenutno enajsti igralec svetovne lestvice, Darko Jorgić, kot edini slovenski predstavnik nastopa na turnirju WTT Contender v Astani v Kazahstanu. Tretji nosilec turnirja je v prvem krogu s 3:1 premagal Romuna Ovidiuja Ionescuja, v tretjem pa z istim izidom še Angleža Liama Pitchforda. Najboljša slovenska igralka na svetovni lestvici, Ana Tofant, je igrala na turnirju v Panagyurishteju v Bolgariji in izpadla v drugem krogu.

Po nekaj daljšem premoru 25-letni Hrastničan igra na svojem prvem turnirju. V Astani je tretji nosilec, prvi je Lin Yun-Ju iz Tajvana, sicer deveti igralec sveta, drugi pa Nemec Dimitrij Ovtcharov, ki je mesto pred Jorgićem. V prvem krogu je Jorgić Ionescuja premagal s 3:1 (10, 8, -9, 10), v drugem pa Pitchforda tudi s 3:1 (-8, 10, 10, 9). Jutri, v soboto, ob 12. uri bo v četrtfinalu njegov nasprotnik Portugalec Marcos Freitas. To bo lepa priložnost, da mu vrne za poraz na evropskih igrah v Krakovu. Vendar je Portugalec tudi v Kazahstanu, kot kaže v odlični formi, saj ej v prvem krogu premagal Kitajca Xu Yingbina, nato pa še kitajskega Slovaka Yan Wanga. Morda še to, da je Ovtcharov izpadel v prvem krogu, ko ga je s 3:2 premagal Kitajec Liang Yanning, ki se je po zmagi nad drugim Nemcem, Ruwenom Filusom, prav tako uvrstil v četrtfinale.

Dobro je turnir v Bolgariji začela tudi Tofantova, ki je na svetovni lestvici 235. V prvem krogu ni dovolila presenečenja, saj je Grkinjo Elisavet Terpou, ki je na lestvici 420., premagala s 3:0 (7, 8, 9). Žal v drugem krogu ni našla protiorožja za Chien Tung-Chuan iz Tajvana, ki je slavila s 3:0 (10, 4, 8).

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh