Jorgić v četrtfinalu posamično in v polfinalu v dvojicah

Na turnirju WTT Contender v Novi Gorici je Darko Jorgić v osmini finala glavnega turnirja upravičil vlogo prvega nosilca in s 3:1 (14, -10, 6, 10) premagal Hrvata Tomislava Pucarja. Že pred tem je bil s Čehom Tomašem Polanskym uspešen v četrtfinalu v konkurenci dvojic, tako da se mu v soboto obetajo celo trije dvoboji.

Danes dopoldne je Jorgić skupaj s klubskim soigralcem, Čehom Tomašem Polanskym, premagal Romuna Ovidiuja Ionescuja in Španca Alvara Roblesa s 3:2 (-7, 9, 7, -8, 9). V soboto ga tako čakata najmanj dva obračuna, kot prvi nosilec v posamični konkurenci, je na dobri poti, da bo igral tudi tretjega. Vendar bo pred tem moral v četrtfinalu premagati Francoza Cana Akuzzuja.

Jorgić današnjega dvoboja proti Pucarju, 45. igralcu sveta, ni najbolje začel, saj je bil Hrvat lep čas v drobni prednosti. V zaključku prvega niza, ki se je zavlekel v deset dodatnih točk, pa je Hrastničan le nakazal morebitni razplet v nadaljevanju. Podobno kot v dvoboju s Portugalcem Tiagom Apolonio je tudi tokrat izgubil drugi niz. V tretjem nizu je bil daleč najbolj zanesljiv v celotnem dvoboju po nekaj nasvetih trenerke Andreje Ojsteršek Urh. Pucar je imel nato priložnost, da iz dvoboja izvleče še peti niz, a priložnosti ni izkoristil.

»V takšnih tekmah ni pomembno, kakšna je bila igra, na koncu je vedno pomemben le rezultat. Dejstvo je, da moja igra ni bila na najvišji ravni. Vedel sem, da bo obračun težak, saj se s Tomislavom zelo dobro poznava, nedavno sva bila na Kitajskem več kot mesec dni v vsakodnevnem kontaktu. Morda sva do zdaj odigrala deset uradnih dvobojev, neuradno vsaj dvesto, če ne celo več. Nisem bil najbolj zadovoljen z vračanjem servisov, pa tudi moj servis ni bil najboljši, prav tak sem med samo igro preveč hitel. Vendar sem ves čas vedel, da ga lahko dobim, v veliko pomoč so mi bili gledalci, ki imajo nemalo zaslug za mojo zmago. Vsekakor bo jutri prikazati boljšo igro,« je po zmagi nad Pucarjem dejal 24-letni Hrastničan.

V soboto, natančno opoldne, bo Jorgić v četrtfinalu igral proti Akkuzu, ki je v osmini finala premagal Kazahstanca Kirila Gerasimenka. Ob 15.45 se bo s Polanskym v polfinalu v konkurenci dvojic pomeril z japonsko dvojico Mizuki Oikawa in Yuta Tanaka.

Od slovenskih predstavnikov sta danes nastopila še Deni Kožul in Katarina Stražar, ki sta z 1:3 (-4, 6, -2, -7) izgubila proti prvima nosilcema, indijskima igralcema Sathijanom Gnanasekaranom in Maniko Batra.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh