Jorgić uspešno začel SP v Houstonu, poraz Kožula

V Houstonu v ZDA se je začelo letošnje svetovno prvenstvo za posameznike in dvojice. Od dveh slovenskih predstavnikov je prvi za namiznoteniško mizo stopil Darko Jorgić, ki je brez večjih težav s 4:0 (7, 6, 5, 9) premagal Srba Aleksandra Karakaševića. Drugi slovenski predstavnik na svetovnem prvenstvu, Deni Kožul, ki ima spet težave s kolenom, je v prvem krogu izgubil. S 4:0 (13, 1, 4, 11) je bil boljši od njega Japonec Masataka Morizono.

Že na drugem turnirju WTT Star Contender v Laškem, na prvem zaradi klubskih obveznosti ni nastopil, je Jorgić potrdil dobro formo, ki jo je očitno ohranil tudi v prvem krogu svetovnega prvenstva. Proti 45-letnemu Aleksandru Karakaševiću, ki je dobro znan tudi slovenskim ljubiteljem namiznega tenisa, leta 2009 v Stuttgartu in dve leti pozneje v Gdansku sta bila z Bojanom Tokićem bronasta na evropskem prvenstvu v igri dvojic, je nekaj težav imel le v četrtem nizu, ki se je končal na razliko. V preostalih treh ga je od začetka niza držal na varni razdalji.

»Prvi dvoboji na takšnih tekmovanjih so vedno najtežji. Karakašević je zelo izkušen igralec, ki je odigral veliko število svetovnih prvenstev, za sabo ima tudi pet nastopov na olimpijskih igrah, zato je vedno neugoden nasprotnik. Od prve točke naprej sem ga vzel resno, kar mi je tudi prineslo zmago. Vesel sem, da sem uspešno prebil led in da sem se uvrstil med 64 najboljših igralcev,« je svoj dvoboj komentiral trenutno 23. igralec svetovne lestvice.

Triindvajsetletni Hrastničan bo v drugem krogu igral proti Madžaru Tamasu Lakatosu. Tri leta starejši Madžar, 167. na svetovni lestvici, je v uvodnem krogu s 4:0 premagal Brazilca Erica Joutija, ki je na svetovni lestvici na 91. mestu. »Lakatosa sem v najinem zadnjem medsebojnem dvoboju premagal, vendar bo to zdaj popolnoma drugačen in verjetno bolj napet dvoboj. Nanj se bom pripravil najbolje, kot se bo dalo in upam, da ponovim dobro igro iz uvodnega dne,« je še dejal Jorgić. V primeru zmage bo njegov nasprotnik v osmini finala boljši iz dvoboja med Rusom Kirilom Skačkovim in Romunom Cristianom Pleteo.

Manj uspešno se je uvodni dvoboj v Houstonu končal za Denija Kožula, ki se je pomeril z Japoncem Masatako Morizonom. Žal je Logatčan že pred odhodom v Teksas spet začutil bolečine v kolenu, zaradi katerih je moral izpustiti tudi ekipno evropsko prvenstvo v Romuniji. Kljub temu je stisnil zobe in bil v prvem in četrtem nizu blizu uspeha, v drugem in tretjem pa je bil 51. igralec sveta, ki je pred štirimi leti na svetovnem prvenstvu v Düsseldorfu z rojakom Yuyo Oshimom v igri dvojic osvojil bronasto kolajno, precej boljši od njega.

»Že pred odhodom na svetovno prvenstvo se je bolečina v kolenu spet vrnila. Poskušal sem igrati najbolje, kot sem lahko, vendar je težko igrati, ko ves čas čutiš, da te nekaj boli. Zdaj je strah samo še večji. Za mano je res težko obdobje in samo upam lahko, da bo to enkrat minilo in da se bodo zadeve postavile na svoje mesto. Skušal bom ostati optimističen, čeprav je v tem trenutku težko karkoli reči,« je bil po dvoboju z Japoncem razočaran Kožul.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh