Jorgić turnir v Xinxiangu začel z zmago

Na turnirju WTT Champions, ki se je začel v kitajskem mestu Xinxiang, je najboljši slovenski namiznoteniški igralcev Darko Jorgić v prvem krogu premagal Nemca Benedikta Dudo s 3:1 (9, 8, -4, 8). V drugem krogu bo igral z boljšim iz kitajskega obračuna med drugo postavljenim nosilcem, Kitajcem Wang Chuqinom in Wong Chun Tingom iz Hongkonga.

V Xinxiangu, prvem od dveh turnirjev WTT Champions na Kitajskem, se je zbrala vsa svetovna namiznoteniška elita. Izmed prve dvajseterice na svetovni lestvici ITTF manjkata le Nemca Dimitrij Ovtcharov in Timo Boll. Štiriindvajsetletni Jorgić, ki je na svetovni lestvici trenutno na dvanajstem mestu, je v prvem krogu igral proti dve leti starejšemu Dudi, ki je na svetovni lestvici na 26. mestu. V izenačeni tekmi je bil boljši Hrastničan, ki pa bo moral na svojega nasprotnika počakati do jutri, ko se bosta pomerila Wang Chuqinom, drugi igralec sveta in Wong Chun Tingom (29.).

»Vemo, da so prve tekme na takšnih turnirjih vedno najtežje, zato sem zadovoljen, da je bil led uspešno prebit. Z Dudo sva igrala že večkrat, zadnje štiri medsebojne dvoboje sem dobil, zato je bil pritisk še nekoliko večji. Resnično sem vesel te zmage. Začel sem prepričljivo, Duda pa ni našel rešitve na moj servis in vračanja, toda v tretjem se je razigral in še dobro, da sem mu ‘ukradel’ četrti niz, kajti če bi šla v petega, bi dvoboj zašel v težje vode. Vsekakor sem zadovoljen s prvim dvobojem na turnirju, mislim pa, da bom v drugem igral proti Wangu, ki me je do zdaj trikrat premagal, vendar poznam njegovo igro. Upam, da bom pokazal dober namizni tenis,« je po uvodni tekmi na Kitajskem dejal Jorgić.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh