Jorgić turnir v Amanu začel z zmago

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je uspešno začel turnir WTT Contender v Amanu, na katerem je postavljen za prvega nosilca. V prvem krogu je s 3:1 (-6, 4, 5, 6) premagal Hrvata Tomislava Pucarja, v drugem pa bo jutri igral proti Kitajcu Haidong Xuju.

Na svojem prvem letošnjem turnirju WTT Contender 24-letni Hrastničan v prvem nizu nikakor ni prišel do svoje igre. Od samega začetka je bil v prednosti dobri dve leti starejši Hrvat, ki pa v preostalih treh nizih niti v enem trenutku ni bil blizu trenutno devetemu igralcu svetovne lestvice ITTF.

»Vedno so najtežje prve tekme na turnirju. Na začetku nisem našel pravega ritma, tudi na včerajšnjem treningu se nisem počutil najboljše, tako da je šel prvi niz hitro mimo mene. Delal sem prelahke napake, vendar sem se proti koncu niza pobral, začel vračati žogice na mizo in začel igrati, ne bom rekel svoje najboljše igre, ampak tisto, kar je bilo potrebno, da sem premagal Pucarja. Vesel sem zmage,« je po svoji uvodni tekmi turnirja dejal Jorgić.

V drugem krogu se bo pomeril z 22-letnim Kitajcem Xujem (122. na svetovni lestvici), ki je bil s 3:0 boljši od Avstrijca Daniela Habesohna.

»Proti njemu še nisem igral, vendar ga poznam. Gre za zelo kakovostnega igralca, ki dobro igra z obeh strani. Iskreno povedano ne vem, kaj lahko pričakujem, ampak ker gre za Kitajca, bom moral igrati dobro in že od začetka dvoboja dvigniti raven svoje igre, se ves čas premikati in igrati tisto, kar znam, če se želim uvrstiti v naslednji krog in morda tudi do finala,« pa je o jutrišnjem nasprotniku dejal Jorgić.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh