Jorgić s Saarbrücknom na pragu polfinala lige prvakov

V prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov je Saarbrücken v gosteh premagal francoski Hennebont s 3:0. Povratna tekma bo na sporedu prihodnji petek v Nemčiji, Darko Jorgić pa je v prvem dvoboju s 3:0 (3, 7, 9) premagal Belgijca Cedrica Nuytincka.

Le nekaj dni po osvojenem pokalu Nemčije, ko so v finalu premagali Borussio Düsseldorf, so Jorgić in soigralci odlično formo potrdili tudi proti najboljši francoski ekipi. Veliko zaslug za mirno nadaljevanje dvoboja je imel najboljši slovenski igralec, ki je s 3:0 (3, 7, 9) premagal Nuytincka. Veliko bolj izenačen je bil drugi dvoboj med Omarjem Assarjem in Patrickom Franzisko, ki ga je dobil Nemec s 3:2 (7, -5, 9, -9, -4). Končno zmago za Saarbrücken je potrdil Tomas Polansky, ki je s 3:1 (-9, 9, 7, 11) ugnal Andersa Linda.

»Mislim, da sem trenutno resnično v dobri formi in sem zadovoljen s svojo igro. Od samega začetka dvoboja nisem pustil Nuytincku, da bi prišel do svoje igre in sem ga nekako dobil s prvimi čvrstimi žogicami. Res je, da smo na dobri poti, da se uvrstimo v polfinale, vendar se na to, da moramo dobiti le en dvoboj, ne smemo zanašati. Morali bomo igrati kot v Franciji,« je po tekmi dejal 23-letni Hrastničan, trenutno 22. igralec svetovne lestvice ITTF.

Danes bosta v ligi prvakov še dve četrtfinalni tekmi. Na Poljskem bo Dekorglass Dzialdowo gostil aktualnega evropskega prvaka, Borussio Düsseldorf, na Portugalskem pa se bosta pomerili ekipi Sporting Club de Portugal in ruski Fakel-Gazprom Orenburg. Jutri bo na sporedu še tekma ekipama Neu Ulm iz Nemčije in UMMC iz Rusije.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh