Jorgić s Pucarjem v četrtfinalu, brez Slovencev v posamični konkurenci

Četrti dan evropskega prvenstva v Varšavi se je za slovensko izbrano vrsto začel odlično, saj sta Darko Jorgić in Hrvat Tomislav Pucar v osmini finala nadigrala švedsko dvojico Jon Persson in Anton Kallberg s 3:1 (-9, 7, 3, 7). Manj uspešen je bil popoldanski del, najprej je Bojan Tokić v drugem krogu posamičnega turnirja po zaostanku 0:2, zaradi poškodbe moral predati dvoboj Nemcu Ruwenu Filusu, nato pa je Darko Jorgić izgubil proti Švedu Antonu Kallbergu s 3:4 (7, 7, -7, 7, -2, -8, -8).

Razlog veselja za Hrvate in Slovence

Najboljši slovenski igralec na svetovni lestvici nadaljuje z odličnimi predstavami med dvojicami. S Hrvatom Tomislavom Pucarjem sta se v kvalifikacijah morala pošteno potruditi, da sta strla odpor Estonca Aleksandra Lusina in Moldavca Vladislava Ursuja, v prvem krogu pa sta prav tako v petem nizu izločila druga nosilca Nemca Tima Bolla in Patricka Franzisko. V osmini finala sta bila njuna nasprotnika Persson in Kallberg, ki sta v prvem krogu premagala Belorusa Aleksandra Hanina in Vladislava Ruklecova. Šveda sta dvoboj bolje začela in dobila končnico uvodnega niza, to pa je bilo z njune strani tudi vse, kajti nadaljevanje je bilo popolnoma v znamenju slovensko-hrvaške dvojice. V soboto ob 10.35 se bosta Jorgić in Pucar v četrtfinalu pomerila s Portugalcema Tiagom Apolonio in Joaom Monteirom, ki sta v osmini finala s 3:0 premagala Poljaka Samuela Kulyczkega in Macieja Kubika.

Tokiću poškodba preprečila boj do konca

Po zmagi v uvodnem krogu nad mladim Čehom Tomasu Polanskim, je Tokić začutil bolečine v zapestju. Navkljub temu je začel dvoboj z neugodnim Nemcem Ruwenom Filusom, ki je prva dva niza dobil z 11:3, nato pa je Tokić dvoboj predal. »Bolečine v zapestju so bile prehude, zato ni bilo smisla, da bi nadaljeval z dvobojem,« je povedala Andreja Ojsteršek Urh, selektorica slovenske moške reprezentance.

Filus, ki je marca na turnirju WTT Star Contender v Dohi v polfinalu izločil Jorgića, bo v osmini finala igral s Kallbergom, čeprav je dolgo kazalo, da bo njegov nasprotnik Hrastničan. V prvih dveh nizih je bilo vse na njegovi strani, v tretjem pa je po vodstvu s 7:6 popustil in dovolil Švedu, da je prišel do prvega osvojenega niza. Tudi četrti niz je bil na strani Jorgića, toda Kallberg, ki je v začetku junija v finalu nemškega državnega prvenstva z zmago prav proti najboljšemu slovenskemu igralcu Borussii Düsseldorf prinesel naslov državnega prvaka, se je vrnil v igro. Po gladki zmagi v petem nizu je bil tudi v šestem in sedmem bolj zbran.

Jorgić se zaveda svojih napak

»Kallberg je v petem nizu začutil Darka na servisu in trenutno je močnejši v zaprti igri, kar mu je prineslo zmago,« je poraz svojega varovanca komentirala Ojsteršek Urhova, medtem ko je Jorgić dejal: »Kallberg je v zelo dobri formi, vendar sem imel danes priložnost, da ga spet premagam. Začetek je bil res odličen, v zadnjih treh nizih pa je Kallberg vedno našel rešitve na moje servise in prve žogice. Na njegovo igro se nisem znal prilagoditi in odigrati nekaj novega. V moji igri je še vedno veliko slabih stvari, kot so je vračanje servisov, prve žogice s forhendom in še bi se kaj našlo, kar bo do olimpijskih iger potrebno popraviti.«

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh