Jorgić s Pucarjem ter Tofantova in Tokićeva med dvojicami v četrtfinalu

Prvi dan glavnega turnirja je v ljubljanski dvorani Tivoli na turnirju WTT Star Contender slovenskemu taboru prinesel dve zmagi. Za prvo je poskrbel Darko Jorgić, ki je med dvojicami s Hrvatom Tomislavom Pucarjem s 3:1 (9, -5, 8, 6) premagal Singapurca Izaaca Queka ter Koena Panga, za drugo pa Ana Tofant in Sara Tokić, ki sta Tajki Wanwisa Aueawiriyayothin in Jinnipa Sawettabut premagali s 3:2 (12, -4, -7, 14, 10).

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec, Jorgić, bo v posamični konkurenci šele jutri prvič stopil za mizo, njegov nasprotnik pa bo Kazahstanec Kiril Gerasimenko, ki je bil s 3:2 boljši od Hrvata Frana Kojića. Sicer si je bolj želel, da bi igral proti Kojiću, toda tudi Gerasimenka je v medsebojnih dvobojih premagoval, je pa res, da ga je pred mesecem dni v nemškem prvenstvu premagal s 3:2. Njun dvoboj bo na sporedu v petek, ob 18.35.

»Za prvo tekmo je bilo kar dobro. Sposobna sva igrati veliko bolje, a pomembno je, da sva prebila led, se navadila na dvorano, mize, žogice in konec koncev tudi eden na drugega, saj skupaj nisva igrala že štiri leta. Pred tem sva že premagovala odlične pare, na letošnjem evropskem prvenstvu v Linzu nameravava igrati skupaj in loviti kolajno. Tudi tu želiva visoko, je bil pa to tudi dober trening pred dvoboji posameznikov. Upam, da bo v Tivoliju tudi veliko navijačev,« je dejal Jorgić, ki bo s Pucarjem, ob 15.20, v dvojicah igral proti Cho Daeseongu in Jang Woojinu iz Južne Koreje.

Zadovoljni sta dvorano Tivoli zapuščali tudi Tofantova in Tokićeva, ki sta v maratonskem dvoboju v petem nizu prišli do končne zmage. Zanimivo je, da sta tri nize dobili na razliko, v petem pa sta že zaostajali z 8:10, s štirimi zaporednimi točkami pa sta se zasluženo uvrstili v drugi krog, kjer ju čakata drugo postavljeni nosilki, Jeon Jihee in Joo Cheonhui iz Južne Koreje. Z njima bosta igrali v petek, ob 16.30.

V večernih dvobojih sta igrala tudi Deni Kožul in Peter Hribar. Bližje napredovanju je bil Kožul, ki je v četrtem nizu najprej ubranil tri zaključne žogice, nato sam imel eno in servis, ki je bil predolg, kar je Sang Su Lee, sicer 31. igralec na svetovni lestvici ITTF izkoristil in se s 3:1 (8, -8, 8, 11) uvrstil v drugi krog. Brez pravih možnosti za napredovanje pa je bil Hribar, ki je bil proti razpoloženemu Portugalcu Joau Geraldu, ki je zmagal s 3:0 (4, 7, 4) ves čas v podrejenem položaju.

V prvem krogu so izpadle tudi vse slovenske predstavnice. Sara Tokić je z 1:3 (-3, -5, 4, -3) izgubila proti izkušeni Madžarki Georgini Pota, Lara Opeka je z 1:3 (-7, 9, -6, -7) morala premoč Tajki Suthasini Sawettabut, Ano Tofant je s 3:0 (9, 7, 5) premagala Slovakinja Barbora Balažova, Leo Paulin pa prav tako s 3:0 (-2, -7, -1) nekdanja večkratna evropska prvakinja, 60-letna Luksemburžanka Xia Lian Ni.

V igri dvojic sta Kožul in Hribar, ki bosta skupaj igrala tudi na olimpijskih igrah, dvoboj proti Tajvancema Cheng-jui Kau in Chih-Yuan Chuangu dobro začela, dobila prvi niz, po izenačenju na 1:1 pa jima je v odločilnih trenutkih zmanjkalo zbranosti in sreče. Tretji in četrti niz sta namreč izgubila v podaljšku, končni izid pa je bil 3:1 (-9, 6, 10, 13) za Tajvanca. Katarina Stražar in Lea Paulin sta bili Romunki Adini Diaconu in Španki Marii Xiao enakovredni le v prvem nizu, ki sta ga izgubili s 14:16, v drugih dveh sta bili tekmici prepričljivo boljši. Zmagali sta s 3:0 (14, 3, 6).

V mešanih dvojicah sta Aljaž Godec in Ana Tofant izgubila proti španski dvojici Alvaro Roble in Maria Xia, ki je zmagala s 3:0 (5, 5, 2), Peter Hribar in Sara Tokić pa sta proti romunski dvojici Eduard Ionescu in Elizabeta Samara izgubila z 1:3 (7, -4, -7, -7).

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh