Jorgić prvič med 32 najboljših na svetovnem prvenstvu

Tudi v drugem krogu svetovnega prvenstva v Houstonu najboljši slovenski namiznoteniški igralec, Darko Jorgić, ni oddal niti niza. Tokrat je premagal Madžara Tamasa Lakatosa s 4:0 (6, 7, 8, 3) in se prvič v karieri uvrstil v tretji krog svetovnega prvenstva. Triindvajsetletni Hrastničan je bil z Denijem Kožulom uspešen tudi v igri dvojic, kjer sta v prvem krogu premagala Oba Kizita Oba in Kanate Alija iz Slonokoščene obale s 3:0 (7, 9, 8).

»Vesel sem, da sem na svetovnih prvenstvih prvič prišel čez drugi krog in se uvrstil med 32 najboljših na svetu. Lakatos je neugoden igralec, nazadnje sem ga premagal predlani v Kanadi. Nekako forma še ni tista prava, ampak je še vedno glava močna in zato zmagujem dokaj gladko. Še vedno sem lovim v sami igri, vendar igram iz tekme v tekmo bolje in upam, da bom jutri prikazal že boljšo igro,« je po zmagi nad tri leta starejšim Madžarom, 167. na svetovni lestvici, dejal Jorgić.

V tretjem krogu bo njegov nasprotnik izkušeni, 34. letni Rus, Kiril Skačkov, ki je v drugem krogu s 4:2 premagal Romuna in je trenutno na 53. mestu svetovne lestvice. »Skačkova do zdaj nisem še nikoli premagal, obakrat sem z njim izgubil. Gre za zelo agresivnega igralca, ki ‘pobira’ žogice dokaj hitro in je z njim dokaj neugodno igrati. Upam, da ga končno premagam in se prebijem v osmino finala. Spet bo pomembno, da bom močan v glavi, seveda pa bom moral prikazati še boljšo igro kot v prvih dveh krogih,« pa je pred naslednjim dvobojem dejal 23. igralec svetovne lestvice, ki bo s Skačkovom igral v petek, ob 1.40, po srednjeevropskem času.

V drugem krogu moških dvojic proti Tokićevima varovancema

Čeprav Deni Kožul spet čuti bolečine v kolenu, zaradi česar je moral konec septembra in v začetku oktobra izpustiti tudi ekipno evropsko prvenstvo v Romuniji, sta z Darkom Jorgićem dobro začela tekmovanje v igri dvojic. Proti igralcema iz Slonokoščene obale sta nekaj težav imela le v drugem nizu, v prvem in tretjem pa njuna zmaga ni bila vprašljiva. Veliko težje delo ju čaka v drugem krogu, saj bosta njuna nasprotnika Florent Lambiet in Martin Allegro, ki sta bila v prvem krogu prosta. Ob tem ne smemo pozabiti, da Belgijca vodi dolga leta najboljši slovenski igralec in štirikratni udeleženec olimpijskih iger, tudi letošnjih v Tokiu, Bojan Tokić.

»Čaka nas zanimiv obračun. Bojan naju seveda zelo dobro pozna, kar bo njuna prednost, pa tudi sicer gre za igralca, ki dvojice igrata zelo dobro in sta zelo uigrana. Veliko bo odvisno tudi od tega, kako bo z Denijevim kolenom in ali bomo lahko dala svoj maksimum, da bi ju premagala,« pa je o dvoboju drugega kroga proti belgijski dvojici še dejal Jorgić.

Štiridesetletni Novogoričan, ki bi lahko v Houstonu igral za slovensko reprezentanco, se je nastopu odpovedal. Kot je povedal za Dnevnik, ni želel, da bi njegova nova služba trpela, medtem ko bi se posvečal igranju med posamezniki. Lambiet in Allegro pa ne bosta edina Belgijca v drugem krogu moških dvojic, saj sta med 32 najboljših moških dvojic uvrstila še Cedric Nuytinck, ki igra s Poljakom Jakub Dyjasem in Robin Devos, ki igra s Fincem Benedekom Olahom. Odlično gre Belgijcem pod vodstvom Tokića tudi v posamični konkurenci. Med 32 najboljših na svetu sta se uvrstila Nuytinck in Allegro, ki je v drugem krogu premagal dvajsetega igralca sveta, Sangsu Leeja iz Južne Koreje.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh