Jorgić premagal dva Hrvata, v soboto z Apolonio v četrtfinalu

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec, Darko Jorgić, se je uvrstil v svoj prvi četrtfinale na evropskih članskih prvenstvih. V drugem krogu je premagal Hrvata Filipa Zeljka s 4:2 (11, 5, 12, -9, -7, 9) v osmini finala pa s 4:1 še njegovega rojaka Tomislava Pucarja s 4:1 (5, 11, -8, 9, 7). V soboto, ob 13.15 se bo v polfinalu pomeril s Portugalcem Tiagom Apolonio.

Drugopostavljeni nosilec evropskega prvenstva, Darko Jorgić, sicer osmi igralec svetovne lestvice ITTF, je v drugem krogu imel kar nekaj težav, da je zlomil odpor Hrvata Filipa Zelka, ki je v prvem krogu izločil našega Petra Hribarja. Po vodstvu s 3:0, dva niza od tega sta se končal na razliko, da bo imel 24-letni Hrastničan lahko delo na poti do osmine finala, toda 75. igralec svetovne lestvice je pokazal zobe in Jorgića po zmagi v četrtem in petem nizu spravil v neugoden položaj. V napetem šestem nizu je bil varovanec Andreje Ojsteršek Urh dovolj zbran in se uvrstil v osmino finala.

Njegov nasprotnik je bil Tomislav Pucar, s katerim sta bila lani na evropskem prvenstvu v Varšavi v četrtfinalu dvojic. Za uvrstitev polfinale sta ju zaustavila Portugalca Tiago Apolonia in Joao Monteiro. Prvi niz je po odlični igri pripadel Jorgiću, ki je imel nekaj več težav v drugem nizu, v katerem je ubranil tudi eno zaključno žogico Hrvata. Toda v tretjem nizu je 26-letni Puljčan prišel do svojega prvega, in kot se je pokazalo pozneje, tudi edinega niza v tem dvoboju, čeprav je v četrtem vodil že z 9:7. Ko je bilo najbolj potrebno, je Jorgić pokazal svoje mojstrstvo, osvojil štiri zaporedne točke, v petem pa ni več dovolil presenečenja.

»Vedel sem, da bo dvoboj tesen. Začel sem zelo agresivno in borbeno, v tretjem nizu pa je Tomislav dvignil svojo agresivnost, sam pa sem postal nezanesljiv v svoji igri. Na srečo sem se potem v četrtem nizu le izvlekel, kajti drugače bi lahko bilo zelo tesno. V vsakem primeru pa je za mano lep dan, kajti nikoli do zdaj v posamični konkurenci še nisem igral v četrtfinalu evropskega prvenstva. Forma morda še ni tista prava, iskreno povedano upam, da bo prava tista jutri, ki bo najbolj pomembna,« je po zmagi nad Pucarjem dejal Jorgić.

Njegov nasprotnik v četrtfinalu bo 36-letni Portugalec Apolonia, ki se v svoji bogati karieri med drugim lahko pohvali tudi z bronasto kolajno z evropskega prvenstva iz leta 2015 v Jekaterinburgu. Izkušeni Apolonia je v osmini finala premagal Nemca Patricka Franzisko, klubskega soigralca Darka Jorgića v Saarbücknu. Na svetovni lestvici je trenutno resda šele na 69. mestu, vendar … »Apolonia ima izkušnje, kako igrati tekme na tako visoki ravni. Mislim, da bom moral igrati svoj najboljši namizni tenis na tem prvenstvu, da bi dobil dvoboj v svojo korist. Portugalec je zelo dober okrog mrežice in na prve žogice, morda nekoliko slabša stran pa je njegov bekend. V vsakem primeru bom moral biti ves čas agresiven,« je Jorgić svoje misli že usmeril v sobotni četrtfinalni obračun.

Zmagovalec tega dvoboja bo v polfinalu igral proti boljšemu iz obračuna med Nemcem Dimitrijem Ovtcharovom in Švedom Kristianom Karlssonom. Preostala četrtfinalna para sta še Timo Boll – Dang Qui (oba Nemčija) in Truls Möregardh in Matias Falck (oba Švedska).

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh