Jorgić: Občutki so še zdaj fantastični

Na svojih prvih olimpijskih igrah je Darko Jorgić z uvrstitvijo v četrtfinale posamičnega turnirja poskrbel za doslej največji uspeh slovenskega namiznega tenisa v tem najbolj pomembnem športnem dogodku na svetu. Njegova zmaga v osmini finala proti japonskemu čudežnemu dečku Tomokazu Harimotu je bila eden od vrhuncev namiznoteniškega turnirja v Tokiu. Za najboljšega slovenskega igralca na svetovni lestvici ITTF se nova sezona začne že prihodnji ponedeljek, ko bo s Saarbrücknom v prvem krogu nemške lige doma igral proti ekipi Rhönsprudel Fulda-Maberzel.

Dobrih štirinajst dni po porazu slovenske reprezentance v osmini finala olimpijskega turnirja proti Južni Koreji je 23-letni Jorgić z mislimi že povsem v novi sezoni. To je seveda razumljivo, saj se že konec tega tedna začenja nemško državno prvenstvo, v katerem je v minuli sezoni Saarbrücknom v finalu končnice izgubil proti Borussii iz Düuseldorfa.

»Letošnje prvenstvo v Bundesligi bo precej drugačno kot v prejšnji, saj je pri kar nekaj ekipah prišlo do sprememb, vendar pa naši cilji ostajajo isti kot v lanski, se pravi naslov državnih prvakov. Žal smo v lanski sezoni, ki je nismo začeli najbolje, izgubil v finalu končnice, kjer je bila Borussia premočna za nas. Tudi sicer je ekipa iz Düsseldorfa lani prevladovala, saj nas je premagala tudi v finalu lige prvakov, osvojila pa je tudi nemški pokal. To pa sta tekmovanji, kjer tudi mi načrtujemo visoke uvrstitve, tako da težkih tekem ne bo manjkalo.«

Prvih ne pozabiš nikoli

Z Jorgićem smo nekaj besed spregovorili tudi o njegovih prvih olimpijskih igrah. »Vsaj kar se posamičnega turnirja tiče, so občutki še zdaj fantastični, me pa jezi poraz proti Woojin Jangu. Če bi ga premagal, bi imeli lepo priložnost, da bi se uvrstili v četrtfinale, kjer bi igrali proti Braziliji, ki bi se jo tudi dalo premagati. Zato krivdo za poraz proti Južni Koreji prevzemam nase, kajti ta sistem z dvojicami nam resnično ne ustreza. Čeprav sta Tokić in Kožul prikazala dobro igro, je bilo to proti odličnima Korejcema, ki sodita med najboljše dvojice na svetu, premalo za njuno zmago. In ravno zato bi moral premagati Janga, kajti Tokić je svoje delo opravil brezhibno.«

Skorajda brezhibno je svoje delo na posamičnem turnirju opravil tudi Jorgić, ki je imel v prvem krogu kar nekaj težav, da je strl odpor neugodnega Španca Alvara Roblesa. Toda ko se je otresel treme, so bile njegove predstave iz tekme v tekmo boljše, žal pa je bil v četrtfinalu zanj previsoka ovira Tajvanec Yun-Lu Lin, peti igralec sveta.

»Po slabših igrah na evropskem prvenstvu sem v Tokiu želel dokazati, da je v Varšavi šlo le za manjši padec forme. V prvem krogu sem še imel nekaj treme, vedel pa sem tudi, da bo to verjetno tudi moja najtežja tekma. Tega se je zavedal tudi Robles, ki je seveda tudi skušal priti do zmage. Po tej tekmi sem se sprostil, predvsem pa sem vse skupaj dojemal, kot da gre za običajni turnir. S predstavama proti Liamu Pitchfordu in predvsem Harimotu sem bil resnično zelo zadovoljen, žal pa mi podobne igre ni uspelo ponoviti tudi v četrtfinalu. Lin je poseben tip igralca, ki ga je težko ‘začutiti’ in dejansko mi njegov način igre ne ustreza. Verjamem pa, da bom v najinem naslednjem obračunu bolj ‘začutil’ in da bo rezultat takrat v mojo korist.«

Čez mesec dni znova za reprezentanco

Že konec septembra čaka slovensko reprezentanco nov velik izziv, ekipno evropsko prvenstvo v Cluj-Napoci v Romuniji. Tokrat prvič brez Bojana Tokića, tako da bosta morala Jorgić in Kožul nase prevzeti še večje breme odgovornosti.

»Zelo mi je žal, da Bojana v Romuniji ne bo z nami, vendar sem pričakoval, da bo prej ali slej prišlo do tega. V vseh teh letih, ko je bil z nami, je veliko pripomogel k uspehom reprezentance, predvsem pa naju je z Denijem veliko naučil. Zavedam pa se, da bova morala z Denijem prikazati še boljše igre, kot do zdaj, da bomo še naprej v evropskem in svetovnem vrhu,« se uspešnih nastopov v Romuniji nadeja Jorgić, ki ga pred evropskim prvenstvom, 18. in 19. septembra čaka še evropski TOP 16 v Solunu, od 22. do 25. septembra pa v Dohi še WTT Star Contender.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh