Jorgić: »Nisem bil pravi, nisem našel ritma«

Portugalec Marcos Freitas je v četrtfinalu evropskih iger v Krakovu s 4:2 (9, 7, 9, -8, -11, 4) premagal najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca Darka Jorgića. V četrtek, ob 16. uri, bo slovenska moška reprezentanca v ekipnem delu tekmovanja igrala s Slovaško.

Izkušeni, 35-letni Freitas je v osmini finala s 4:3 premagal Šveda Kristiana Karlssona, dobro formo pa je ohranil tudi v dvoboju z enajst let mlajšim Jorgićem, ki se je po izgubljenih treh nizih na trenutek vrnil v igro, v šestem pa je bil Portugalec spet boljši nasprotnik.

»Težko se je vrniti, ko zaostajaš z 0:3. Poskušal sem, ni mi uspelo. Nisem bil pravi, nisem našel ritma. Imel sem težave z njegovim servisom, s svojim nisem napravil nobene prednosti. Nikakor mi niso uspevali kratki servisi, žogice sem pošiljal predolgo, s tem pa omogočil, da je bil on tisti, ki je prevzemal pobudo. Sam pa sem ostal pasiven. Ne bom si ničesar očital, očitno je, da mi zaradi številnih tekmovanj manjka treninga. Upam, da bom po turnirju v Ljubljani imel nekaj časa za počitek, nato pa bom s treningi poskušal popravljati napake, ki so se mi v preteklosti že dogajale, in spet začel pot navzgor,« je svoj poraz za Slovensko tiskovno agencijo komentiral Jorgić, ki pa ni pozabil pohvaliti Freitasa.

»Ni kaj, očitno dobro analiziral oba najina prejšnja obračuna in odigral mnogo bolje. Je pa njegova zmaga samo dokaz, kako je širok namiznoteniški vrh in kako močna konkurenca je tu.«

V Krakovu sta se že pred Jorgićem poslovila Šved Trul Möregardh, sicer prvo postavljeni nosilec turnirja in Nemec Dimitrij Ovčarov, v četrtfinalu je svoj pot končal tudi drugi nemški predstavnik, aktualni evropski prvak, Dang Qui, ki ga je s 4:1 premagal Francoz Alexis Lebrun.

Jorgića v sredo s slovensko reprezentanco, v kateri so še Deni Kožul, ki je v posamični konkurenci izpadel v drugem krogu, boljši od njega je bil Hrvat Andrej Gaćina, ki ga danes še čaka četrtfinalni obračun, Peter Hribar in Miha Podobnik, čaka tekma s Slovaško. V

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh