Jorgić napredoval še za eno mesto

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec, Darko Jorgić, ki je nedavno svetovno prvenstvo v Houstonu končal v osmini finala, je na svetovni lestvic ITTF pridobil še eno mesto in je zdaj na 22. mestu. To je hkrati nova najboljša slovenska uvrstitev, na prvem pa je še naprej aktualni svetovni prvak, Kitajec Fan Zhendong.

Na prvih osmih mestih ni prišlo do sprememb na svetovni lestvici. Fan Zhendong, ki je v finalu svetovnega prvenstva premagal mladega, 19-letnega Šveda, Trulsa Moregarda, je na prvem mestu še povečal svojo prednost pred rojakoma Ma Longom in Xu Xinom, ki v Houstonu nista igrala. Najboljši nekitajski igralec je Brazilec Hugo Calderon, ki je v Houstonu v osmini finala zaustavil prav Jorgića, je na četrtem mestu, najboljša Evropejca pa sta Nemca Dimitrij Ovtcharov, ki ga na svetovnem prvenstvu prav tako ni bilo in polfinalist svetovnega prvenstva, Timo Boll.

Najprijetnejše presenečenje svetovnega prvenstva, Moregard, je pridobil kar 46 mest in je zdaj 31., eno mesto pa je pridobil tudi Jorgić. S 4717 točkami je triindvajsetletni Hrastničan tudi sedmi najboljši evropski igralec.

Kaj pa drugi Slovenci? Bojan Tokić je izgubil štiri mesta in je po novem 68., Deni Kožul je eno mesto pridobil in je 107., med prvih 500 pa sta še Peter Hribar na 298. mestu, ki je tudi pridobil eno mesto Tilen Cvetko, ki je ostal na 458. mestu.

Tudi na ženski svetovni lestvici ITTF ni prišlo do sprememb med najboljšimi petimi. Aktualna svetovna prvakinja, Kitajka Wang Manyju, je ostala na četrtem mestu. Pred njo uvrščeni sta rojakinji Chen Meng, ki je v Houstonu v polfinalu izgubila prav proti Wangovi, Sun Yingsha, ki je prišla do finala ter Japonka Mima Ito, ki je izpadla v četrtfinalu. Najboljša neazijska igralka je Portoričanka Adriana Diaz, najboljša Evropejka pa Avstrijka Sofia Polcanova.

Čeprav Alex Galič, zaradi poškodbe, že nekaj časa ne igra na mednarodnih turnirjih, je še vedno najbolje uvrščena slovenska namiznoteniška igralka, ki je izgubila štiri mesta in je na 164. mestu, eno mesto je izgubila tudi Ana Tofant, zdaj je 241., med 500 najboljših pa sta še Aleksandra Vovk na 248. mestu in Katarina Stražar na 295.

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh