Jorgić, Kožul in Hribar ubranili naslov iz Tarragone

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je na sredozemskih igrah v Oranu v Alžiriji v finalnem obračunu s 3:2 premagala Portugalsko in tako ponovila uspeh izpred štirih let, le da je namesto Petra Hribarja takrat igral Bojan Tokić, medtem ko sta Darko Jorgić in Deni Kožul igrala že takrat. V tekmi za tretje mesto je Grčija s 3:1 premagala Španijo. Najboljša ekipa v ženskem delu tekmovanja je bila reprezentanca Egipta, ki je s 3:2 premagala Italijo, tretje mesto pa je po zmagi nad Srbijo s 3:1 osvojila Portugalska. Slovenke so izpadle že v predtekmovanju.

V četrtfinalu sta Jorgić in Kožul premagala domačine, Alžirce, ki so nudili dostojen odpor. Ne sicer v igri dvojic, v katerih sta najboljša slovenska igralca s 3:0 (3, 6, 3) premagala Mehdija Boulousso in Bouriaha, prav tako je bil Jorgić s 3:0 (10, 7, 8) v prvem posamičnem dvoboju boljši od Samija Kheroufa, najbolje uvrščenega alžirskega igralca na svetovni lestvici ITTF (187.). Toda Bouloussa, 250. igralec svetovne lestvice ITTF, je s 3:2 (-4, 9, -5, 10, 9) ugnal Kožula, nato pa pošteno namučil še Jorgića. O tem priča končni izid, saj je osmi igralec sveta slavil s 3:2 (-13, 4, -11, 6, 9).

V preostalih četrtfinalnih obračunih je Španija s 3:2 premagala Italijo, Portugalska je bila s 3:1 boljša od Srbije, Grčija pa je s 3:2 presenetila Egipt. Grki so v polfinalu pošteno namučili tudi Portugalce, ki so zmagali s 3:2, lažje delo na poti do finala pa so imeli izbranci Andreje Ojsteršek Urh. Dvojica Jorgić in Kožul je s 3:0 (2, 3, 7) ugnala Alvara Roblesa in Joana Masipa, pošteno pa se je za zmago proti Roblesu moral potruditi Kožul. Trenutno 60. igralca svetovne lestvice je Kožul, ki je na 160. mestu, premagal s 3:2 (-7m 13m 11m -5, 6). Razpoloženi Jorgić je s 3:0 (7, 8, 6) delo dokončal z zmago proti Carlosu Caballero Cuellarju.

Pozno v noč se je nato zavlekel finalni obračun med Slovenijo in Portugalsko. Uvodni dvoboj med Kožulom in Joaom Monteirom je pripadel Portugalcu, nato pa je Jorgić potem, ko je že izgubljal z 0:2 v nizih, le premagal 41. igralca sveta, Joaa Geralda. Tudi igra dvojic je pripadla portugalskima igralcema, potem pa je Jorgić bil s 3:1 boljši od Monteira, Kožul pa po še enem dramatičnem obračunu od Geralda. To pa je bilo dovolj za novo zlato kolajno na sredozemskih igrah.

»Vedno smo postavljali, da je Deni igral z najboljšim od nasprotnikov. Na žalost je Deni v dveh dvobojih premagal samega sebe, kar se je proti Portugalski in seveda še prej v polfinalu proti Španiji obrnilo v njegovo korist. Izgubili smo samo en ‘dubl’ in Darko je igre zaključil s samimi zmagami. Ker je pred njim zelo naporen ritem tekmovanja, saj ga že v juliju čakata turnirja v Budimpešti, smo se že prej odločili, da bo nastopil samo na ekipnem delu tekmovanja. Takoj po koncu posameznega dela se vsi vračamo domov, po kratkem odmoru pa bomo nadaljevali s pripravami na WTT Star Contender in WTT Champions v Budimpešti,« je po zmagi svojih varovancev povedala Andreja Ojsteršek Urh in hkrati pojasnila, zakaj Jorgić ne bo branil posamičnega naslova iz Tarragone.

Danes začetek posamičnih dvobojev

V torek se bodo začeli tudi posamični dvoboji po skupinah. Darko Jorgić ne bo branil naslova iz Tarragone, namesto njega pa bo priložnost dobil Peter Hribar. Njegovi nasprotniki v skupini 4 bodo Španec Alvaro Robles, Alžirec Mehdi Bouloussa in Libijec Habeb Alajaebi. Robles in Bouloussa sta na svetovni lestvici pred njim, Alajaebi pa na njej sploh še ni uvrščen. Napredovanje v osmino finala v skupini 8 pričakuje tudi Deni Kožul, ki je po odpovedi Jorgića osmo postavljeni nosilec. Najtežji nasprotnik v skupini naj bi bil Italijan Mihai Bobocica, igral pa bo še proti Grku Konstantinosu Konstantinopoulosu in Mairosu Yiangou iz Cipra.

Ana Tofant bo igrala v skupini 2, njeni nasprotnici bosta egipčanska čudežna deklica, 14-letna Hana Goda, sicer drugo postavljena nosilka in leto dni starejša Tunizijka Maram Zoghlami. Aktualna slovenska državna prvakinja, Katarina Stražar pa se bo v skupini 5 pomerila s Francozinjo Camille Lutz in Italijanko Giorgio Piccolin. Obe sta na svetovni lestvici od nje uvrščeni višje, tako kot tudi Goda od Tofantove.

 

Delite prispevek
Natisni
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-pošta
Logo NTZSNa vrh